Deee-Lite – Groove Is In The Heart

Deee-Lite – Groove Is In The Heart


Luister naar de klassieker ‘Groove is in the Heart’ van Deee-Lite


Kan jij stil blijven zitten bij de megahit die Deee-Lite scoorde? Want ‘Groove is in the Heart’ is al een aantal jaar oud. Tot op de dag van vandaag blijft het een nummer die zorgt dat je sowieso mee beweegt op de muziek. En in het extreme geval dat je op staat en goed los gaat.

Voor eind twintigers en begin dertigers was er een tijd dat je dat je keek naar TMF. The Music Factory was de Nederlandse variant waarbij het vooral draaide om muziek. Toen veel naar de zender keek kwam een bepaalde periode het nummer ‘Groove is in the Heart’ van Deee-Lite heel vaak voorbij.

Op dat moment niet bij stil staan dat het een klassieker van begin jaren ’90 was. Het trio of eigenlijk duo begon in 1986 met Lady Miss Kier en Supa DJ Dmitry. De dame van het duo zorgde voor een groot deel van de vocalen en de deejay zoals zijn naam al doet vermoeden, zorgde voor de muziek en beats die daarbij horen.
In 1987 verhuisde Jungle DJ Towa Towa van Japan naar Amerika. En in eerste instantie wilde hij zich gaan focussen op een studie, maar dat liep anders. Zijn passie lag bij muziek en hij kwam in 1988 bij Deee-Lite.

Het succes van Deee-Lite heeft helaas niet heel erg lang geduurd


Het was tijd voor het trio om muziek te gaan maken en in 1990 kwam het eerste en tot op de dag van vandaag het meest succesvolle album World Clique uit. Met het uitbrengen van het album en de daarbij horende single schoten beide hoog de hitlijsten in. ‘Groove is in the Heart’ was een megahit van het album en werd door NME en The Village Voice’s Pazz & Jop uitgeroepen tot de beste single dat in 1990 werd uitgebracht. Daar bleef het niet bij en in een aantal landen als Australië, Amerika en Canada schoot het nummer naar de nummer één positie in de hitlijsten.

Het trio wist het succes van het eerste album niet meer te overtreffen. Toch wisten zij nog te scoren met een aantal singles. Zo stonden ‘Runaway’ en ‘Pussycat Meow’ nog in een aantal hitlijsten. Daarna is er een wisseling van deejays geweest. En is er een derde album uitgekomen. Daarna besloot Deee-Lite de handdoek in de ring te gooien. En zette zij een punt achter het trio. In totaal hebben zij zes hits op hun naam gehad en zal de grootste hit altijd door blijven leven in disco beminnende muziek luisteraars.

Wat ‘Groove is in the Heart’ een klassieker maakt is dat het een nummer is dat in de jaren ’90 is gemaakt maar niet zo overkomt. Het is heel groovy en disco-achtig waardoor je zou kunnen denken dat het jaren geleden was gemaakt. Met de comeback van disco en groovy muziek kan dit nummer natuurlijk niet ontbreken. Artiesten als Bruno Mars halen inspiratie uit deze muziek genre en daarom kan het nummer anno 2017 nog steeds mee komen.

Jimmy

Ik ben Jimmy en plaats sinds augustus 2016 berichten die entertainment gericht zijn. Van films, muziek, on demand tot aan creatieve en persoonlijke verhalen.

1 comment

Leave a comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: