Het verhaal van Penoza tot nu toe

Het verhaal van Penoza tot nu toe

Het vijfde seizoen van Penoza gaat bijna van start

Vanaf 27 augustus kan jij je hart weer ophalen, als je een Penoza fan bent natuurlijk. Na anderhalf jaar wachten kan je gaan kijken naar het vijfde seizoen. Dat tevens ook het laatste seizoen zal zijn.
Wees niet getreurd want er staat een film in de planning. De makers lieten al weten dat het waarschijnlijk in het buitenland gaat afspelen. Het enige waar zij zich nog zorgen over maken is het financiële plaatje, want dat is wat moeilijker om dat bij elkaar te krijgen.

Het vijfde seizoen gaat gepaard met veel spanning en actie. Toch gaat het Carmen voor de wind, de drugshandel gaat goed. Haar kinderen zijn gelukkig, tijd om te stoppen zou je zeggen. Carmen wilt voor een laatste keer een klapper maken, voordat zij definitief vaarwel zegt. Waar zij niet ongerekend heeft zijn de nieuwe drugscriminelen, onvoorspelbaar en keihard.

Hoe liepen de verhaallijnen van Penoza tot nu toe?

Seizoen I

Het begon allemaal in 2010. Toen het eerste seizoen van Penoza werd uitgezonden.
Carmen ontdekte dat haar man Frans een hele belangrijke rol in de onderwereld speelt. Ze dwingt hem te stoppen. Wanneer alles goed lijkt te gaan, wordt haar man voor de ogen van hun jongste zoon Boris neergeschoten.
Tijdens het verwerken van het verlies van Frans wordt er al snel aan de deur geklopt. De schuldeisers willen geld zien en laten dat blijken door te gaan dreigen.

Justitie heeft Carmen nodig om te getuigen tegen de compagnons van haar man. Want zij staan voor de rechter.
De weduwe heeft geen vertrouwen in de Nederlandse wetgeving en probeert op een moeilijke weg het respect van de onderwereld te verdienen. Daarmee worden de grenzen van goed en kwaad steeds onduidelijker. Uiteindelijk vlucht Carmen samen met haar gezin om opnieuw te beginnen.

Seizoen II

Familie, vrienden en vijanden denken dat Carmen en haar gezin ver weg zijn om niet geconfronteerd te worden met de onderwereld. Een nieuw leven in Australie dat zou ideaal zijn, dat dacht Carmen. Haar kinderen willen terug naar Nederland. Dat doet ze alleen komt Carmen en haar kinderen dichterbij het oude leven dan gedacht.
Ze moet terug komen en de teugels in handen krijgen. Zodat Lucien, Nathalie en Boris veilig over straat kunnen.

Seizoen III

Het is Carmen gelukt om de teugels strak in haar handen te hebben. Dit keer doet zij het niet alleen en krijgt de hulp van Reina en Berry. Met z’n drieën moet het gaat lukken om de drugslijnen en handel met Rosales soepeltjes te laten lopen. Wanneer er mogelijkheden voordoen om het bedrijf naar een hoge plan te tillen, wilt Carmen stoppen.

Berry probeert de handel over te nemen terwijl Carmen al een opvolger gevonden heeft. Dit loopt zo ver uit de hand dat Carmen met een coma in het ziekenhuis terecht komt. Met pensioen gaan zit er voor haar nog niet in.

Seizoen IV

Carmen ontwaakt nadat ze is neergeschoten door Berry uit haar coma. De kinderen van Carmen ging ieders op hun eigen manier om met de gebeurtenis. Boris is opgevangen door de crimineel genaamd ‘de coach’. Daarmee lijkt de jongste zoon van de weduwe de verkeerde kant op te gaan. Met drugs en haat voor zijn moeder trekt hij zijn eigen plan.
Nathalie is zwanger en probeert samen met haar man een rustig bestaan op te bouwen, door een restaurant te gaan runnen.

Lucien probeert ook uit de handen van de onderwereld te blijven en stort zich op een studie. Daar ontmoet hij een mooie dame waar hij verliefd op wordt. Tussen de studie en relatieperikelen gaat hij opzoek naar zijn broertje. Want hij moet terug komen naar het gezin.

Er is niet veel meer over want de nieuwe man en stiefzoon van Carmen worden neergeschoten door justitie. Zij moet voor het OM infiltreren om hulp te krijgen. En anders wordt zij aan haar lot overgelaten. Uiteindelijke kiest zij eieren voor haar geld en gaat zij mee met het OM. Ondertussen probeert zij de daders achter de liquidatie te vinden. Maar dat is moeilijker dan zij had gedacht.

Jimmy
Jimmy

Ik ben Jimmy en schrijf over alles wat entertainment op beeld is. Van televisie programma's, series tot en met on demand en bioscoop films.

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment

%d bloggers liken dit: