Ink Master: meester van de lage landen

Ink Master: meester van de lage landen

Televisiezender Spike zendt het eerste seizoen van Ink Master: meester van de lage landen uit

Ik heb de smaak te pakken als het om reality competitie gaat.
De Nederlandse televisiezender Spike heeft een lage landen editie van het Amerikaanse programma Ink Master gemaakt.
In het programma gaan zij opzoek naar de beste tatoeëerder oftewel de meester van de lage landen.

Sinds 15 mei wordt het programma uitgezonden, alleen kwam ik erachter toen er al twee afleveringen waren uitgezonden. Geen nood aan de man want de afleveringen kan je terug kijken op het Youtube kanaal van de televisiezender. Nu weet ik dat het budget van de Nederlandse Ink Master niet zo hoog zijn als de Amerikaanse versie. Dat betekend niet dat het ook minder leuk is om naar te kijken.

Want alle elementen die je gewend bent van Ink Master vindt je ook terug in het eerste seizoen van de meester van de lage landen.
De kandidaten krijgen in iedere aflevering eerst te maken met een flash challenge. Met de eerste challenge moeten zij kunst maken met materialen die niets met tatoeëren te maken hebben.

Wat is het verschil met de Amerikaanse versie van Ink Master?

Naast het budget is er een ander groot verschil. De kandidaten die aan het programma mee doen.
Want de ego’s en botsende kandidaten zijn hetzelfde. Alleen hoor je direct waar mensen uit Nederland of België vandaan komen.

De één is heel nuchter en bij de ander vliegt de vlam heel snel in de pan. In de Amerikaanse versie merk je dat het programma al een aantal seizoenen verder is. De kandidaten weten wat ze kunnen verwachten.
Vanaf het eerste moment dat de kandidaten binnen komen zijn het typetjes. En dat is iets wat ik tot nu toe mis aan de Nederlandse versie. Oordeel zelf en volg de kandidaten in de zoektocht naar de Ink Master: meester van de lage landen.

Alle andere typische Ink Master onderdelen zitten er in. De gouden skulls om de canvassen te verdelen.
De kandidaten die met elkaar botsen en natuurlijk tatoeages die binnen een bepaalde tijd gemaakt moeten worden.
Tijdens de eerste twee afleveringen krijg je ook de excuses die erbij horen dat er niet genoeg tijd was.

De jury en presentator van Ink Master: meester van de lage landen

Ik ben niet super bekend met de tatoeëerders maar ik was wel onder de indruk van de twee juryleden en presentator die het programma Ink Master heeft. Want Marco Roelofs is een tattoo liefhebber in hart en nieren. Hij is vooral bekend als frontman van de Heideroosjes en is bekend met de naald en de inkt.
De juryleden zijn Errol Buwalda en Morrison Schiffmacher. Errol heeft meer dan 25 jaar ervaring als tatoeëerder en is één van de top artiesten van de lage landen. Hij heeft zijn eigen shop Inkstitution Tattooing in Rotterdam.

Morrison kreeg het zetten van tatoeages als klein meisje mee van haar bekende vader Henk Schiffmacher.
In de shop van haar vader deed Morrison veel ervaring op. Ze sloeg haar vleugels uit en opende samen met Tycho Veldhoen een shop in hartje van Amsterdam. Samen beoordelen zij of de tatoeage slecht is of niet.
Zij zijn heel hard met kritiek maar om de beste te worden moet je leren.

Jimmy
Jimmy

Ik ben Jimmy en schrijf over alles wat entertainment op beeld is. Van televisie programma's, series tot en met on demand en bioscoop films.

2 comments

Leave a comment
 1. Ruud

  2 juli 2017 at 20:56

  Vraag me af hoeveel je betaald hebt gekregen om een positieve review te schrijven? Ink master ll is namelijk een slecht opgezet programma, waarin een slechte uitgebluste frontman heel erg veel van een autocue afleest wat de bedoeling is, ipv tevoren even bij te lezen. Ook vraag ik me af waar jij competitie ziet, want ik zie hier helaas helemaal niets van terug. Overall zou ik dit programma maximaal een 6 geven, waarin de Amerikaanse standaard een 9 oplevert.

  • Jimmy

   2 juli 2017 at 22:50

   Het is niet zo als de Amerikaanse versie toch leuker hoe het gemaakt wordt. Maar voor Nederlandse begrippen is het een oké programma’s . Ook is het een eerste seizoen waar nog veel gekeken moet worden hoe alles moet. En nee ik kreeg niets betaald voor de recensie.

Leave a Comment

%d bloggers liken dit: