The Darkest Minds Review

The Darkest Minds Review

Weet 20th Century Fox van de boekenreeks The Darkest Minds een hit te maken?

Weet 20th Century Fox van de boekenreeks The Darkest Minds een hit te maken?
Bron: 20th Century Fox & Filmdepot | The Darkest Minds

Een aantal jaar geleden kon een filmstudio niet zonder een franchise dat afkomstig was van een bekende jeugd boekenreeks. Denk aan ‘Divergent’, ‘The Hunger Games’ en ‘Twilight’. Toch hoopt 20th Century Fox met ‘The Darkest Minds’ nieuw leven in het genre te blazen. In Nederland werd de boekenreeks door Karakter Uitgevers uitgebracht en is geschreven door Alexandra Bracken.

Met een boekenreeks als deze kan het niet zo zijn dat het ophoudt bij een eerste boek. De film en het boek is pas het begin. Het eerste deel van Deen trilogie moet er voor gaan zorgen dat de fans blijven terug komen en bij komen natuurlijk. Op de post staat heel groot geschreven dat de film door de producers van ‘Stranger Things’ is gemaakt.

Dat klopt ook, alleen hebben de producers ook aan een andere grote film gewerkt. De film ‘Arrival’ is op de cv’s van Dan Cohen, Dan Levine en Shawn Levy te vinden. Die film werd goed ontvangen, alleen staat er dit keer een andere regisseur aan het roer. Het is de beurt aan Jennifer Yuh Nelson. Zij heeft zich via de animatie franchise ‘Kung Fu Panda’ bewezen, en maakt nu de overstap naar de live action films.

In ‘The Darkest Minds’ draait het om de tieners, zij weten op een mysterieuze wijze nieuwe, sterke krachten te ontwikkelen. De kinderen als een bedreiging gezien, met als gevolg dat zij worden opgesloten. De zestienjarige Ruby, één van de meest krachtige tieners ooit, ontsnapt uit haar kamp en sluit zich aan bij een groep weggelopen jongeren.

De groep is op zoek naar een veilig toevluchtsoord. Al snel beseft deze nieuwe familie dat de volwassenen hen heeft verraden. Door de krachten te gebruiken hopen zij weer regie over hun eigen leven te krijgen.

De recensie van The Darkest Minds

Voordat ik ‘The Darkest Minds’ had gezien had ik al mijn vraagtekens bij het feit dat 20th Century Fox dit nu uitbrengt. Met het oog met de overname van Disney zou je denken dat de filmstudio een aantal projecten uit eindelijk niet door laten gaan. Dat is bij deze mogelijke franchise niet het geval. De film is uit en is bedoeld voor de tieners die de boeken hebben of na het zien gaan lezen.

De trailer laat je als filmliefhebber de vergelijkingen met de ‘X-Men’ franchise maken. Alleen weet ‘The Darkest Minds’ daar niet naar toe te gaan. Want het lijkt wel alsof de makers de voorgangers van de jeugdboeken heeft gelezen en daarna een filmmarathon heeft gehouden. Want alle clichés die in een film als deze kunnen zitten, hebben de makers erin gestopt.

The Darkest Minds heeft een aantal positieve punten om te melden
Bron: 20th Century Fox & Filmdepot | The Darkest Minds

Als in het verleden deze films hebt gekeken dan weet je wat er gaat komen. ‘The Darkest Minds’ probeert de elementen van ‘The Maze Runner‘, ‘Divergent’ en ‘The Hunger Games’ na de maken of samen te voegen. Alleen lukt dat niet, het komt als de kinderversie van deze films over. Terwijl dit met de technieken en krachten meer had kunnen doen.

Dat is ook te zien aan het gebruik van de krachten. Daardoor lijkt het op een spin-off aflevering van ‘Stranger Things’. Het wordt op een zoetsappige manier ingezet. Alleen wil je de krachten zien spatten, en wel tegen de slechteriken aan. Helaas krijg je alleen te zien hoe Ruby haar krachten ontdekt en deze ter bescherming inzet.

The Darkest Minds heeft een aantal positieve punten om te melden

The Darkest Minds heeft een aantal positieve punten om te melden
Bron: 20th Century Fox & Filmdepot | The Darkest Minds

Actrice Amandla Stenberg weet zich de laatste jaren in de spotlight te zetten in dit soort tiener films. Zij doet ervaring op en weet in ‘The Darkest Minds’ haar emotie over te brengen. Hoe cliché het ook was, dat kwam wel over. Een ander sterk punt van de film zijn de effecten rondom de krachten. Wanneer er stroom wordt gebruikt is het heel goed gemaakt, ook de scenes waarbij Ruby zichzelf uit het geheugen van de ander wist, zijn heel goed in elkaar gezet.

Mijn conclusie van ‘The Darkest Minds’ is dat je deze film niet direct moet gaan zien. Net als de serie waar de producers aan hebben gewerkt, is deze film perfect om thuis te gaan kijken. Wat ik wel aan kan raden is de soundtrack. Daar is Benjamin Wallfisch verantwoordelijk voor. Hij weet prachtige muziek te selecteren, wat de emotie in de scenes versterkt.

Jimmy
Jimmy

Ik ben Jimmy en schrijf over alles wat entertainment op beeld is. Van televisie programma's, series tot en met on demand en bioscoop films.

No comments yet. Be the first one to leave a thought.
Leave a comment

Leave a Comment

%d bloggers liken dit: