De streamingdienst Netflix heeft veel content die je kan gaan bekijken.
Bron: Netflix

10 redenen om de Netflix serie Good Girls te gaan kijken

Er zijn genoeg redenen om de Netflix en NBC Television serie Good Girls te verslinden, ik geef je er 10

De tien redenen om Good Girls te gaan kijken staan hier voor je klaar
Bron: IMDB, NBC Television & Netflix | Good Girls

Dat Netflix weet welke series (over het algemeen) goed scoren, hebben zij te danken aan de jaren lange ervaring. Nu heeft de streamingdienst een deal gesloten met NBC Television. Want zij gaan de nieuwe en hele populaire serie ‘Good Girls’ buiten Amerika aanbieden. Een aantal dagen geleden was ik begonnen aan de serie en moest dit met de lezers van de blog delen. Want er zijn genoeg redenen om de serie te gaan streamen.

Mocht je de serie nog niet hebben gezien. Het gaat om drie moeders die in de buitenwijken leven. Door verschillende omstandigheden moeten de vrouwen de eindjes aan elkaar zien te knopen. Wanneer Beth, Ruby en Annie besluiten om voor zichzelf op te komen, duurt het niet lang voordat het idee, om een lokale supermarkt te overvallen op komt. Het plan wordt uitgevoerd maar van verschillende kanten merken zij dat de perfecte oplossing ver te zoeken is.

De tien redenen om Good Girls te gaan kijken staan hier voor je klaar

De tien redenen om Good Girls te gaan kijken staan hier voor je klaar
Bron: IMDB, NBC Television & Netflix | Good Girls

– De komedie heeft een cast waar je verliefd op wordt. Je gaat met ze meeleven en de actrices Christina Hendricks, Retta en Mae Whitman weten hoe zij de verschillende scenes moeten stelen. De vriendinnen heb een goede chemie tussen elkaar en steunen elkaar door dik en dun.

– Daar komt bij dat de persoonlijke problemen naast het grote probleem als een rode draad door het eerste seizoen gaan. Ze heef Beth te maken met een enorme schuld en een man die vreemd gaat, Ruby heeft een zieke dochter waar hele dure medicatie voor moet worden gekocht. Annie heeft een rechtszaak boven haar hoofd hangen, want zij schijnt niet al te best voor haar dochter te zorgen. Dit zorgt voor een afwisseling van scenes op persoonlijk en ‘professioneel’ gebied.

– Er is veel afwisseling te vinden bij ‘Good Girls’. Niet alleen met de verhaallijnen maar ook naar wat voor serie je aan het kijken bent. Het is een goede mix van komedie, crime en drama. Soms lopen de twee door elkaar, maar de komedie is overal in terug te vinden. Hoe serieus of dreigend de situatie ook is.

– Over het algemeen hebben de series van Netflix een gevoel voor humor waar je van moet houden. Naar mijn idee is het experimenteel want er zijn weinig grenzen die de on demand dienst stelt aan de makers. Toch weten de makers van ‘Good Girls’ er in te slagen om de humor vers maar vooral leuk te houden. Zonder dat het op ten duur heel plat wordt.

– Dankzij de deal tussen NBC Television en Netflix kan jij naar ‘Good Girls’ kijken. Alleen zie je het niet direct aan de decors dat je naar een televisie serie aan het kijken bent. Andere series kunnen als goedkoop overkomen, maar dat is hier absoluut niet het geval.

Zijn dit genoeg redenen om de Good Girls te gaan kijken?

De tien redenen om Good Girls te gaan kijken staan hier voor je klaar
Bron: IMDB, NBC Television & Netflix | Good Girls

-‘Good Girls’ neemt zichzelf niet al te serieus, dat kan soms uitpakken in een scene waar ik zelf niet achter zou staan. Je zou verwachten dat er drugs en andere verboden middelen erbij worden gehaald. De serie weet het voor elkaar te krijgen dat het niet naar ‘Penoza’ level gaat, maar daar flink onder blijft. Het blijft luchtig en leuk om naar te kijken.

– De gezinnen die in ‘Good Girls’ centraal staan zijn zo verschillend, maar weten onderwerpen die vandaag de dag vaak worden besproken heel licht aan te tikken. De dochter van Annie is niet het standaard meisje-meisje die van roze en glitters houdt.

– Mocht je het eerste seizoen van ‘Good Girls’ hebben verslonden, dan hebben NBC Television en Netflix goed nieuws! Want er komt een tweede seizoen naar de streamingdienst. In 2018 was de serie van februari tot en met april te zien bij de televisiezender. En vanaf juli te streamen bij Netflix. Ga er van uit dat dit voor seizoen twee ook het geval zal zijn. Dat wordt wachten tot juli 2019.

– Ook al lopen de verschillende scenes van ‘Good Girls’ alle kanten op, het blijft in zekere zin een ‘realistisch’ beeld van wat in de werkelijkheid zou kunnen gebeuren. Je moet alle gekkigheid er van af halen, maar de kern, de gezinnen met alle problemen staan voorop.

– Als je verwacht dat ‘Good Girls’ rustig opbouwt, dan heb je het mis! Vanaf de eerste minuten dat je naar aflevering één kijkt krijg je te maken met de actie, humor en drama. Je krijgt op een goede manier alle informatie die je nodig hebt om vanaf de eerste minuten verslaafd te raken aan de serie.

Latest Reviews

Ook interessant
This made my day music
My Music Week: Kelly Clarkson, Sheppard, Maroon 5 and GRL