Bron: NPO & Jan Willem van Hofwegen | NPO

11 korte films uitzonden bij KORT! op NPO 3

Na het Nederlands FilmFestival zendt KORT! 11 nieuwe korte films uit op NPO 3

Tienminutengesprekken - Na het Nederlands FilmFestival zendt KORT! 11 nieuwe korte films uit op NPO 3
Bron: NTR | KORT! op NPO 3

Op het Nederlands FilmFestival gingen er 11 korte films in premiere. De korte film platform van de NTR, komt naar jou televisie. Wel sneller dan dat jij denkt. Want vanaf 29 november krijg je in vier etappes de tien minuut durende films te zien bij KORT! op NPO 3. Zo hoef je geen uren vrij te maken om een film van begin tot eind te volgen.

Dat de NTR al jaren geld investeert in het project is geen wonder. Tot nu toe hebben maar liefst 10 eerder uitgebrachte films in totaal 10 Gouden Kalveren gewonnen. Plus dat het buitenland ook heel enthousiast is over de korte films. Je krijgt met KORT! een kijkje in verschillende werelden. Je zal verbaast staan kijken met wat je in tien minuten kan laten zien.

De verschillende genres die worden getoond maken KORT! heel interessant. Daardoor is het geschikt voor een heel groot publiek. Van animatie, drama tot aan komedie. Er zit voor ieders wat wils tussen. Omdat de films niet al te lang duren kan je het zeker een kans geven. Naast de genres komen ook verschillende thema’s voorbij zoals verlangen, afscheid en ongemak. Dat alles wordt op een sublieme manier verbeeld en in beeld gebracht.

Zelf heb ik een aantal van de 11 korte films die via KORT! worden uitgezonden gezien. Het voelt aan alsof je naar een volledige speelfilm zit te kijken. Zoals de ‘Tienminutengesprekken’ waarin een duidelijke opbouw is te zien. Terwijl er ook heel goed is nagedacht over de manier waarop alles in beeld komt. Ondanks dat het maar tien minuten duurt, voelt het als een rijke en goed gevulde film aan. Met verschillende shots en goed doordacht van A tot Z.

Wat kan je gaan zien tijdens de verschillende etappes van KORT!?

Emily - Na het Nederlands FilmFestival zendt KORT! 11 nieuwe korte films uit op NPO 3
Bron: NTR | KORT! op NPO 3

Deze reeks KORT! is zoals altijd weer gevuld met wonderbaarlijke figuren en situaties. Zo zien we in ‘Tienminutengesprek’, Raymonde de Kuyper in een hilarische rol van een door tergende ouderavonden geplaagde kleuterjuf, neemt regisseuse Sabine Lubber Bakker ons in Gutmensch mee in een op ware gebeurtenissen gebaseerd verhaal over een Nederlandse vrouw die een Afghaanse vluchteling onder haar hoede neemt, en worden we in Ga niet naar zee meegetrokken in een column van Tommy Wieringa.

Zet de komende donderdagavonden in je agenda. Van 29 november tot en met 20 december is KORT! op NPO 3 te zien. Zodat jij een aantal korte films achter elkaar kan bekijken. Ronde de klok van 22.35 uur zal iedere etappe van start gaan met het uitzenden. Zit jij klaar voor een variatie aan genres en thema’s? Voor de duidelijkheid de schema’s met welke titels wanneer worden uitgezonden.

29 november
Tienminutengesprek
Visite
Gutmensch

6 december
Never Forget
Dagdromen
Mensendagen

13 december
Yulia & Juliet
Polyp
Ga niet naar zee

20 december
Emily
Stray Sheep

Latest Reviews

Ook interessant
Nieuwe gezichten bij RTL 4