In 2020 komt NBCUniversal met een streamingservice

Vanaf 2020 komt NBCUniversal met een eigen streamingdienst

Vanaf 2020 komt NBCUniversal met een eigen streamingdienst
Bron: GIPHY | Universal

De strijd om de kijker blijft en wordt steeds groter nu ook NBCUniversal met een eigen streamingdienst komt. Zoals de plannen tot nu toe zijn bekend gemaakt, moet de streamingdienst begin 2020 in Amerika te worden gelanceerd. Het is niet heel raar dat er een nieuwe streamingdienst op poten wordt gezet. Want na WarnerMedia en Disney kan de filmstudio niet achter blijven.

Een kleine opsomming van welke streamingdiensten er in de loop van 2019 en 2020 uit gaan komen. Nu bestaat Netflix al, maar moet de concurrenten Disney+, Apple en WarnerMedia welkom gaan heten. Het zal een lastige strijd worden, want ik denk dat de consument niet zit te wachten op zoveel verschillende diensten. Dan mag je de portemonnee los gaan trekken.

Wat NBCUniversal heel goed aan pakt is de manier waarop zij de eigen streamingdienst vorm gaan geven. Naast de grote titels als ‘Jurassic World‘, ‘Fate and the Furious‘, de animatie films ‘Despicable Me 3‘ en ‘Minions’ zullen in het assortiment beschikbaar worden gesteld. Ook de grote series zullen naar de streamingdienst komen.

Het wordt uitgerold zodat de consument keus heeft om te gaan betalen. Dat klinkt natuurlijk verleidelijk, want wie wilt er niet kosteloos naar films of series kijken. Daar zit alleen een addertje onder het gras. Want dan komt NBCUniversal met de nodige reclame. Daarnaast zal NBCUniversal naar verschillende televisie aanbieders gaan om te kijken of zij in de vorm van een plus pakket kunnen worden gegoten. Net zoals je nu hebt met bijvoorbeeld Film1 en HBO.

Hoe gaat NBCUniversal straks om met de streamingdienst Hulu?

Hoe gaat NBCUniversal straks om met de streamingdienst Hulu?
Bron: GIPHY | Hulu

Tot nu toe heeft NBCUniversal 30% van de aandelen in de streamingdienst Hulu. De hoeveelheid invloed zal gaan veranderen wanneer Disney’s overname van 20th Century Fox is afgerond. Waardoor Disney straks 60% van het bedrijf in handen heeft, wat bij elkaar voor een mooi percentage zorgt.

Waar NBCUniversal straks over na moet gaan denken is hoe zij Hulu en de nog te lanceren streamingdienst straks uit elkaar gaan houden. Want bepaalde series zullen bij beide diensten beschikbaar zijn, waardoor de noodzaak om bij de andere streamingdienst een abonnement af te sluiten kleiner wordt.

Het In de loop van 2020 zal er een waar slagveld gaan plaats vinden tussen de verschillende streamingdiensten. Als liefhebber van series en films, is goed om te zien. Zo worden de verschillende partijen uitgedaagd om met de beste titels en content te komen. En NBCUniversal lijkt op het eerste gezicht niet de sterkste speler. Onderschat hen niet, want zij hebben genoeg titels waar mensen best een aantal euro per maand voor willen betalen.

Latest Reviews

Ook interessant
Kate Ryan – Ella Ella L’a [Throwback Thursday]