47 Meters Down

Twee dames zitten 47 Meters Down vast op de bodem van de oceaan

47 Meters Down Movie Poster
Voor mij is de film 47 Meters Down of In The Deep een verrassende film. Ik wist tot van de week niet van het bestaan van de film. Toch werd er op de sociale media en internet vol lof gesproken over de film.
Dat wekte mijn interesse en ik ben de film gaan kijken.

De film 47 Meters Down deed mij denken aan de vorig jaar uitgebrachte film The Shallows waar Blake Lively terug naar de kust probeerde te komen.
Dit keer is er een variatie met twee vrouwen en zij zitten vast op de bodem van de oceaan.
Mijn verwachtingen lagen niet al te hoog, omdat het een low budget drama, thriller film is moest ik zien wat zij met het budget zouden doen.
Lees de recensie na het verhaal en de trailer van 47 Meters Down.

Dit is 47 Meters Down

De zussen Kate en Lisa zijn klaar voor een onvergetelijke vakantie in Mexico.
Wanneer zich de gelegenheid aandient om in een kooi grote witte haaien te bekijken is Kate erg enthousiast.
Na enige overredingskracht gaat Lisa ook akkoord en niet veel later bevinden ze zich twee uur van de kust van Huatulco om oog in oog te gaan staan met de roofdieren.

Dit vond ik van 47 Meters Down


De film begon als een cliche drama of thriller. Twee dames zijn op reis en de één heeft niet zo’n goede invloed op de ander. Maar toch volgt de zus, met verdriet omdat haar vriendje een punt achter de relatie heeft gemaakt, haar en probeert was los te komen.
Wanneer beide dames met een aantal vage mannen op een krakkemikkig bootje haaien gaan spotten, had ik alle cliché punten van de film kunnen afvinken.

Het acteer werk kon ik in het begin ook niet echt waarderen. Het was matig maar dat maakte de dames goed toen de paniek kwam. Want zij zaten 47 Meters Down. Tijdens de opnames waren er geen haaien dus de actrices moesten doen alsof. Dat deden zij heel goed, en de visuele effecten waren ondanks het lage budget goed. De haaien zagen er realistisch uit.

Wat het belangrijkste is dat je mee wordt genomen in het verhaal en de emoties van de dames. Dat lukte heel goed want wanneer zij moesten overleven kreeg ik het Spaans benauwd en een claustrofobisch gevoel.

Omdat The Shallows nog vers in het geheugen zat ging ik het toch met elkaar vergelijken.
De film 47 Meters Down probeert alles wat spannend kan zijn onderwater in een zo kort mogelijke tijd in het verhaal te proppen. Waardoor het spanning op spanning wordt. Wanneer het minder spannend wordt kakt de film ook een beetje in. The Shallows weet de spanning beter te verdelen.

Mijn Conclusie


47 Meters Down is een spannende thriller die je meeneemt naar de bodem van de oceaan.
Mocht je voor een oké haaien film willen zien dan is dit de film die je moet gaan zien.
Een must see in de bioscoop? Nee het is een moeten, want de spanning zal thuis op de bank ook voelbaar zijn.

Latest Reviews

Ook interessant
Wonder Review