Mijn 5 favoriete films van 2017… tot nu toe

Dit zijn mijn 5 favoriete films die ik tot en met juli 2017 heb gezien

2017 is over de helft heen en dat betekend dat je met één oog terug kan kijken op de eerste zes maanden van dit jaar. Er hebben een heleboel films gedraaid in de bioscoop, maar wat zijn mijn 5 favoriete films die ik dit jaar heb gezien? Tot nu toe dan. Hieronder heb ik ze op een rij gezet en geef ik ook de reden waarom ze in mijn top 5 staan.

Beauty and the Beast

Waar je waarschijnlijk al achter bent gekomen is dat ik heel erg hou van Disney en de films die het bedrijf maakt.
De magie die zij in films weten vast te leggen betoverd mij en kan daar uren naar kijken. Dat was ook het geval bij Beauty and the Beast. Ik heb het over de live action variant waar Emma Watson en Dan Stevens elkaars tegen polen zijn.

Alles kwam bij elkaar. De muziek, de Disney magie, de decors en de controversie die bij de film kwam kijken. Want Rusland en een bioscoop in Amerika hadden er moeite mee dat LeFou een homoseksuele man is. Disney gaat hiermee stapje voor stapje vooruit. Er is een lange weg te gaan, maar er is een begin gemaakt.

Beauty and the Beast

Wonder Woman

DC en Warner Bros namen een gok door de eerste grote solo film van Wonder Woman uit te brengen. Na veel gedoe rondom de voorgaande films moest dit gaan scoren. Dat gebeurde ook, want bijna de hele wereld omarmde de film.
Een goede zet van de studio om het ontstaan van Wonder Woman te vertellen.

Het is net zoals Beauty and the Beast een film die de grenzen een klein beetje probeer te verleggen. Een vrouw die laat zien wat zij kan als superheld, maar dat samen doet met een groep mensen. Ik kon de film heel erg waarderen dat lees je ook in de recensie die ik geschreven heb.

Wonder Woman

Logan

Ik kon niet alle Wolverine films waarderen maar dit is een film die mijn gedachte over het personage heeft doen veranderen. 20th Century Fox wilde een andere kant op gaan met de laatste film waar Hugh Jackman als Wolverine te zien was. Na Deadpool moet dit de tweede rated R film gaan worden, met bloed, vloeken en alles wat er bij komt kijken.

Een goed idee wat ook goed heeft uitgepakt. Want de combinatie van een futuristische wereld, de introductie van een nieuw karakters, het western gevoel en het afscheid van de Wolverine. Maakt dat het een film is geworden die je moet hebben gezien. Daarom is dit één van mijn 5 favoriete films die ik in de eerste zes maanden van 2017 heb gezien.

Logan

Hidden Figures

Ik vond The Help een prachtige film om te zien, en hetzelfde gevoel kreeg ik van Hidden Figures.
Een groep vrouwen zij vechten voor gelijke rechten. Die zij ook horen te krijgen. De combinatie met het slimme van de de dames en de strijd die zij leveren is voor mij genieten als ik er naar kijk.

De hoofdrollen worden vertolkt door Taraji P. Henson, Octavia Spencer en Janelle Monáe. Een gouden combinatie. Heel leuk om te zien dat Janelle naast haar muziek ook succes heeft met haar films.

Hidden Figures

Split

Split was voor mij een verrassing. Na het zien van de trailer had ik interesse. Niet perse door het verhaal maar door de verschillende persoonlijkheden die James McAvoy vertolkt in de film.
De combinatie met de spanning die je tijdens het kijken voelt en de onvoorspelbaarheid van Kevin maakte het tot een parel van een film.

Er zat een absurd randje aan de film maar door de acteer prestatie van James McAvoy was ik ar zo vergeten. Hij weet met een knip in zijn vingers van persoonlijkheid te wisselen. Ik zat met open mond te kijken!

Split

Latest Reviews

Ook interessant
blog-this-made-my-day
Holland’s Next Topmodel