De 5 meest teleurstellende films van 2017

Kijk terug naar het vorige filmjaar, want dit zijn de 5 meest teleurstellende films van 2017

Er worden tientallen lijsten gemaakt om het vorige jaar, 2017, op een zo goed mogelijke manier samen te vatten. Daar hoort het lijstje met de meest teleurstellende films van 2017 zeker bij. Want wat er bij een hele hoop films gebeurd is dat de verwachtingen heel hoog liggen. En dat gebeurd op het moment dat de titel, de regisseur en de acteurs bekende worden gemaakt.

Dan worden de verwachtingen nog hoger op het moment dat er een goede trailer uit komt. Want mensen worden enthousiast over een bepaalde film. Zoals die hier onder staan. Waren de verwachtingen niet aan de hoge kant of heeft de trailer een verkeerd beeld laten zien? Lees verder en kom erachter wat de film zo teleurstellend maakte. Meer entertainment uit 2017 vind je hier.

The Mummy

The Mummy - meest teleurstellende films van 2017
Bron: IMDB & Universal | The Mummy

Toen de trailer van ‘The Mummy’ uitkwam waren de reacties aardig en werd de interesse in de nieuwe versie van de bekende franchise aangewakkerd. Daar deed Universal een schepje bovenop door aan te kondigen dat er een Universum aan monster zou komen en dat iedere film met elkaar te maken heeft. Maar toen de film met Tom Cruise in de hoofdrol uit kwam was het al snel gedaan met het enthousiasme.

Want de filmstudio wilde te veel in één film en liet bepaalde beslissingen maken door de acteur die in de film zat. Want het karakter dat uiteindelijk de mummie zou worden werd niet gespeeld door Sofia Boutella maar door Tom Cruise. Heel jammer, ook de extra verhaallijn van Dr. Jekyll vond ik te ver gaan. Niet nodig en had makkelijk kunnen wachten tot de solo film. Zijn dit genoeg redenen om de film in de lijst met de meest teleurstellende films van 2017 te plaatsen?

Justice League

Justice League - Meest teleurstellende films van 2017
Bron: IMDB & Warner Bros | Justice League

Tijdens de periode tussen ‘Wonder Woman’ en ‘Justice League’ leek alles de goede kant op te gaan met het vervolg. De studio liet extra troepen invliegen om de film te gaan redden door middel van re-shoots. En de trailers werkte ook aan het positieve beeld. Toch had Warner Bros samen met DC Comics het niet heel goed voor elkaar want alles wat positief was aan ‘Wonder Woman’ leek overboord te zijn gegooid bij de team film.

Ook het commentaar dat geleverd werd op ‘Batman v Superman: Dawn Of Justice’ kwam terug en wel op een manier dat de studio iedereen tevreden probeerde te houden. Dat kan met dit soort films niet, en zij hadden de lijn die zij voor ogen hadden door moeten trekken. Het laatste punt waar het fout had kunnen gaan waren de strubbelingen achter de schermen. Zo wilde de studio een film dat precies twee uur zou duren. Waardoor er bepaalde scenes of gedeeltes daarvan eruit zijn geknipt. Daarom staat ‘Justice League’ in het lijstje van de meest teleurstellende films van 2017.

Mother!

Mother! - Meest teleurstellende films van 2017
Bron: IMDB & Universal | Mother!

Tot en met het uitkomen van ‘Mother!’ was het niet helemaal duidelijk wat de film precies probeerde te zijn. Wat wel duidelijk was, was dat regisseur Darren Aronofsky probeerde om een meesterwerk neer te zetten. Net zoals hij dat had gedaan met ‘Black Swan’ en ‘Requiem for a Dream’. Bij die films zat er een laag onder die je kon zien als je een bepaalde creativiteit had. Dat was in eerste instantie ook het geval bij ‘Mother!’.

De gedachten achter de film was dat het huis de aarde moest voorstellen. De mensen die langs kwamen in het huis was de samenleving. Jennifer Lawrence speelde moeder natuur en haar partner in de film Javier Bardem was god. Want hij creëerde en werd aanbeden door de mensen die binnen kwamen. Een gedachte waarmee je snel voor en tegenstanders hebt.

Maar Darren Aronofsky liet het op een gewelddadige manier zien. Dat je direct medelijden kreeg met Jennifer Lawrence haar karakter. Ook werden de mensen, oftewel de samenleving, alleen op een negatieve manier uitgebeeld waardoor het evenwicht er niet meer was. Wat mij betreft een hele terechte plek in de lijst met meest teleurstellende films van 2017.

Ghost In The Shell

Ghost In The shell - Meest teleurstellende films van 2017
Bron: IMDB & Paramount | Ghost In The Shell

Nu moet ik zeggen dat de film ‘Ghost In The Shell’ er prachtig uit zag. Maar er zaten een aantal elementen aan dat de filmstudio over het hoofd had gezien. Of dat niet wilde herkennen. Vandaag de dag moet het kunnen dat mensen uit verschillende landen en achtergronden in de hoofdrol zijn te zien. Toch lijkt het kwartje bij de studio nog niet te zijn gevallen. Omdat zij Scarlett Johansson in een verfilming van een bekende manga hadden gecast. Heel leuk bedacht, alleen is dat niet op een manier uitgepakt zoals werd gehoopt.

De hard cijfers zijn aan het einde van het jaar niet al te best en het beloofd niet veel goeds voor andere manga verfilmingen. De filmindustrie mag hier van hebben geleerd dat je mensen van welke etniciteit in de rol moet laten spelen waar het voor bedoeld is. Vanwege de vergissing en de tegenvallende cijfers staat ‘Ghost In The Shell’ in de lijst met meest teleurstellende films van 2017.

The Emoji Movie

The Emoji Movie - meest teleurstellende films van 2017
Bron: IMDB & Sony Pictures | The Emoji Movie

De animatie filmstudio van Sony wilde met ‘The Emoji Movie’ een film uitbrengen waar de hele wereld naar zou kijken. Dat was niet het geval. Wat Sony uiteindelijk heeft uitgebracht is een hele lange reclame voor verschillende apps die je op de smartphone kan installeren. En een aantal apps die in het spel waren verwacht zijn voor vele al achterhaald. Waardoor je het idee krijgt dat je na een verouderde film zit te kijken.

Wat de studio waarschijnlijk gedacht had was dat zij een eigen versie van ‘Wreck-It Ralph’ en ‘Tot Story’ zouden kunnen maken. Ik heb de film bijna gezien, maar op een gegeven moment afgezet. Na vele pogingen kreeg ik het niet voor elkaar om een recensie te schrijven. Als je verschillende lijstjes van het afgelopen jaar hebt gezien. Dan weet je dat ‘The Emoji Movie’ hoog op de lijst van meest teleurstellende films van 2017 staat.

Latest Reviews