Bron: Photo Courtesy of Netflix | 6 Underground

6 underground Review

Reader Rating1 Stem
7.4
6
Actie, actie en nog eens actie

Wat heeft de Netflix film 6 Underground te bieden?

De afgelopen jaren trekt Netflix de portemonnee om een grote film te lanceren. Dit jaar kreeg regisseur Michael Bay een budget van 150 miljoen dollar om ‘6 Underground’ te maken. Waardoor de verwachtingen natuurlijk hoog zijn. Een film van Bay kan niet zonder de nodige actie en explosies. Heeft de filmmaker zichzelf bewezen? In de recensie bespreek ik het beste en het slechte van de film.

‘6 Underground’ introduceert een nieuw soort actieheld. Zes individuen van over de hele wereld, elk de allerbeste in wat ze doen. Zijn niet alleen gekozen vanwege hun vaardigheden, maar voor een unieke wens om hun verleden te verwijderen om de toekomst te veranderen. Het team wordt samengebracht door een raadselachtige leider. Wiens enige missie in het leven is ervoor te zorgen dat, terwijl hij en zijn collega-agenten nooit zullen worden herinnerd, hun acties verdomd zeker zullen.

Een aantal jaar geleden werden mensen gek als er een Michael Bay film in de bioscoop draaide. Het zorgde voor en gigantisch succes, met onder andere de eerste drie ‘Transformers‘ films. In de loop der tijd lijkt het erop dat Bay is blijven hangen en hetzelfde blijft herhalen. Dat is bij ‘6 Underground’ het geval.

Je krijgt van begin tot eind een lading aan actie over je heen

Je krijgt van begin tot eind een lading aan actie over je heen
Bron: Photo Courtesy of Netflix | 6 Underground

Je krijgt van begin tot eind te zien waar de regisseur het beste in is. Van de gigantische explosies, die daarna nog flink na smeulen tot en met keiharde actie. Dat is ook waar de film om draait. Actie, actie en nog eens actie. De film start met een scene waarbij de eerste twintig minuten vol zitten met knallen en scheurende auto’s.

Dat is ook direct wat de film heel sterk maakt. De combinatie van de actie, en top locaties zorgt voor top entertainment. Bay schroomt niet om de bloed spetters of vliegende lichamen op beeld vast te leggen. De top locaties zijn een groot onderdeel van de actie. Als kijker krijg je de verschillende locaties te zien, door de actie.

Het enige nadeel is dat de regisseur bij bepaalde scenes niet op de continuïteit let. Van bloed spetters die het ene moment het gezicht bedekken. Tot en met krassen en spiegels die op mysterieuze manier worden hersteld. Als je van de film ‘6 Underground’ wilt genieten, dan moet je daar vooral niet op letten. Dat kan het kijk plezier in de weg staan.

De nieuwe Netflix film heeft meer te bieden dan alleen de actie, want ‘6 Underground’ zit vol met humor. Je kent Ryan Reynolds van zijn humor in onder andere ‘Deadpool’. Dit keer is het niet alleen de beurt aan Reynolds om de humor te gebruiken. De andere acteurs hebben ook genoeg in te brengen. Waardoor de adrenaline na een actie scene kan zakken.

Verwacht geen verdieping in 6 Underground, daar is de film niet voor gemaakt

Verwacht geen verdieping in 6 Underground, daar is de film niet voor gemaakt
Bron: Photo Courtesy of Netflix | 6 Underground

Daarentegen is het verhaal flinter dun. Je krijgt een recht-toe-recht-aan verhaal. Waarbij het om één bepaald doel gaat. Helaas hebben de makers er voor gekozen om een bepaald karakter vroeg tijdig eruit te schrijven. Dat had niet gehoeven, want het karakter dat daarvoor in de plaats komt voegt niets extra’s toe. Het is voor de makers een mogelijkheid om meer diversiteit in de film te creëren.

Een ander ding waar ik mij aan stoorde, tijdens de film. Was het feit dat de makers naast de achtergrond verhalen, probeerde om bepaalde karakters verdieping te geven. Dat kwam niet lekker uit de verf. Zoals het verhaal van Reynolds karakter, over de oude televisie series. Qua acteer prestaties wisten Mannuel Garcia-Rulfo, Ben Hardy en Mélanie Laurent tussen de actie door indruk te maken. De humor en inbreng dat zij hadden in ‘6 Underground’ was erg goed. Daarentegen viel mij Lior Raz erg tegen.

Voor een slechterik was het wel een hele slechte. Al met al is de film top entertainment. Het is zoals de meeste blockbusters zijn, alleen krijg je actie in het kwadraat. Mocht je de komende tijd zin hebben om naar een film te kijken, vol actie en weinig verhaal? Dan is ‘6 Underground’ zeker een aanrader.

6 underground Review
Michael Bay gaat al jaren mee als top regisseur in de filmwereld. Hij heeft een bepaalde stijl ontwikkelt en dat is door de hele film 6 Underground terug te vinden. Van de explosies, slow-motion scenes tot en met de actie. Je krijgt van begin tot eind actie en daar draait de film ook om.
Het Verhaal
4
Acteer werk
6
Regie
7.5
Het einde v/d film
6.5
Reader Rating1 Stem
7.4
Pluspunten
De top locaties in de verschillende landen
De actie scenes zijn van begin tot eind Michael Bay
De humor in de loop van de film
Minpunten
Het proberen om bepaalde karakters van de nodige diepgang te voorzien
Het flinterdunne verhaal
Het acteer werk van een aantal acteurs
6
Actie, actie en nog eens actie

Latest Reviews