Toe aan een spannende en mysterieuze serie om te kijken? Ik geef je redenen om The Alienist te streamen
Bron: Kurt Iswarienko & Turner Entertainment Networks | The Alienist

7 redenen om The Alienist te gaan kijken

Toe aan een spannende en mysterieuze serie om te kijken? Ik geef je redenen om The Alienist te streamen

Toe aan een spannende en mysterieuze serie om te kijken? Ik geef je redenen om The Alienist te streamen
Bron: Netflix | The Alienist

Nadat de stekker uit de serie ‘Penny Dreadful’ werd getrokken wilde de on demand dienst Netflix natuurlijk een nieuwe serie die daar op zou lijken. Met ‘The Alienist’ lijkt daar een aardige vervanger van te zijn. Nu is Netflix niet de enige partij waar de serie is te zien, want de zender TNT brengt de tien-melige serie uit in Amerika. Daarbuiten, in bijvoorbeeld Europa heeft Netflix de eer om het een original te noemen.

In de serie ‘The Alienist’ volg je het drietal Laszlo Kreizler, John Moore en Sara Howard. Aan het eind van de 19e eeuw vinden er een aantal moorden plaats. Jonge jongens gekleed in een jurk worden dood gevonden, en de reden achter de moorden is voor de New Yorkse politie een groot raadsel. Om de gedachten van de moordenaar enigszins begrijpen gaat de psychiater Laszlo Kreizler samen met John en Sara op onderzoek uit.

Al snel krijgen zij grote weerstand van de buitenwereld, terwijl zij het mysterie rondom de moorden proberen op te lossen. De groep wordt steeds groter wanneer de commissaris en twee jonge agenten zich mengen in het onderzoek. Gaat het de groep lukken om zonder al te veel doden de moordenaar te pakken te krijgen?

De 7 redenen om The Alienist op Netflix te gaan kijken

– De topacteurs die betrokken zijn bij ‘The Alienist’ weten het voor elkaar te krijgen om zichzelf in een andere rol te laten zien. In de serie je onder andere Luke Evans, Daniel Brühl en Dakota Fanning, en dit keer wijken zij af van de standaard film rollen waarvan jij ze kent.

– De serie probeert een aantal rollen goed neer te zetten en het stereotype beeld te vermijden. Bijvoorbeeld de rol van Dakota Fanning, haar rol is de eerste dame werkzaam bij de New Yorkse politie. Alsof deze rollen voorlopen op de tijdsgeest van toen.

– Als je naar ‘The Alienist’ kijkt krijg je een haat/liefdes relatie met de verschillende karakters. Dit hebben de makers heel goed gedaan. Zij hebben goede en slechte eigenschappen. Dat zie je door de verschillende afleveringen. Van het eigenwijze en superkoppige karakter van Laszlo Kreizler.

– Tegenwoordig willen alle on demand diensten en filmstudio’s een succes van een boek maken. Dat was bij TNT en Netflix ook het geval. Het verhaal is afkomstig van het boek Caleb Carr. Mocht er ooit een deel twee worden gemaakt, dan is er nog een vervolg mogelijk. Want er is een deel twee geschreven.

Toe aan een spannende en mysterieuze serie om te kijken? Ik geef je redenen om The Alienist te streamen
Bron: Kata Vermes & Turner Entertainment Networks | The Alienist

Dit zijn de andere redenen om The Alienist te gaan kijken

– Er is heel veel geld besteden aan de verschillende decors. Het ziet er heel gelikt uit en daardoor voelt ‘The Alienist’ heel rijk aan. Alleen visueel gezien is het al een hele goede aanrader om te gaan kijken.

– De moordzaak die in de serie ‘The Alienist’ wordt behandeld is niet in een paar seconden op te lossen. Je wordt meegenomen door de verschillende karakters. Maar krijgt beetje bij beetje ook aanwijzingen om zelf verder te gaan puzzelen. Ook lijkt het onderzoek na een aantal afleveringen al in de afrondende fase te zitten.

– Als je kijkt naar het talent dat achter de schermen heeft gewerkt aan de serie ‘The Alienist’, dan is dat een extra reden om te gaan kijken. Het gaat om de producers: E. Max Frye, Steve Golin, Rosalie Swedlin, Chris Symes, Jakob Verbruggen, Cary Joji Fukunaga en Eric Roth. Zij maakte onder andere ‘Foxcatcher’, ‘House of Cards’ en ‘True Detective’.

Latest Reviews

Ook interessant
Throwback Movie
Paris is Burning