John Krasinski plays Lee Abbott in A QUIET PLACE, from Paramount Pictures.

A Quiet Place Review

Het liefdeskoppel Emily Blunt en John Krasinski spelen de ouders in ‘A Quiet Place’

A Quiet Place Movie Poster
Bron: Paramount Pictures & Filmdepot | A Quiet Place

Het lijkt erop dat horror in de lift zit. Het wordt steeds populairder en daar spelen verschillende filmmakers goed op in. De film ‘A Quiet Place’ is daar onder andere het resultaat van. In Amerika werd de film een hype en het resultaat was te zien in de cijfers. Dat de film wist boven verwachting de scoren. Waardoor de rest van de wereld ook nieuwsgierig werd naar de film.

Acteur en nu ook regisseur John Krasinski had enige ervaring achter de schermen. Na onder andere ‘The Office’ is het tijd voor het grotere werk. Maar weet hij de kuiste beslissingen te nemen bij ‘A Quiet Place’? Je leest het hieronder in de recensie.

Een familie probeer in stilte te overleven terwijl ze bedreigd worden door mysterieuze wezens die afkomen op geluid. Als ze je horen, zullen ze op je jagen. Zij hebben er alles aan gedaan om het leven zonder geluid te kunnen leiden.

De recensie van A Quiet Place

Officieel kan ‘A Quiet place’ een horror film. En wanneer je de film in de bioscoop ziet is dat het ook echt. Wat een verteld wordt over de schrik effecten en hoe je erop reageert kloppen allemaal! Want je durft geen geluid te maken en wanneer er geluid wordt gemaakt (in de film) schrik je.

De familie dat je vanaf dag 89 van de invasie volgt wordt heel goed neergezet. Tijdens de openingsscène wordt je direct mee gesleurd over de mogelijke gevolgen van geluid maken. Hoe er wordt gecommuniceerd en de angst dat hen bindt is heel goed geacteerd.

A Quiet Place Review
Bron: Paramount Pictures & Filmdepot | A Quiet Place

De film is een mooie mogelijkheid voor Millicent Simmonds om te laten zien wat zij als actrice kan. Voor acteurs die doof zijn liggen de filmrollen niet voor het oprapen. En zij levert heel goed werk! John Krasinski en Emily Blunt spelen de ouders en pakken je bij je lurven met het acteren. Je zit vast in ‘A Quiet Place’.

De monsters zijn eng en ook omdat het om geluid gaat. De makers hebben slim ingezet op verschillende elementen daar van. De film is bijna een stomme film. Voor sommige mensen kan de eerste helft als saai overkomen. Maar dan krijg je te zien wat de familie voor maatregelen hebben genomen.

Het is geen perfecte familie en dat kan ook niet bij dit soort films. Bijvoorbeeld van het omstoten van een lantaarn. Of zwanger raken wanneer de wereld over hoop ligt. Je kan dingen niet plannen.

A Quiet Place
Bron: Paramount Pictures & Filmdepot | A Quiet Place

‘A Quiet Place’ heeft genoeg goede elementen, maar laat heel soms steken vallen

De film draait niet alleen om het horror element. Want en film gaat eigenlijk over de familie dat toevallig te maken heeft met monsters. Hoe zorg je er voor dat je gezin veilig is? De hoofdvraag van de film. ‘a Quiet Place’ is niet perfect en dat hoeft ook niet, zoals waarom er ene geluid wel wordt waargenomen en het andere niet.

Details waar jij je als kijker afvraagt waarom het monster de ene keer direct reageert en bij het andere geluid wel. Ga de film in de bioscoop zien. Het geluid staat net iets harder waardoor je goed in het verhaal en (schrik)moment zit.

Latest Reviews

Ook interessant
Logan