Ace of Base – All That She Wants

Het duurde even voordat Ace of Base de juiste sound hadden gevonden

Voordat de Zweedse pop groep Ace of Base bekend werd onder die naam had de groep al een aantal andere namen geprobeerd. Kalinin Prospect, CAD (Computer-Aided Disco) en Tech-Noir. Toen de samenstelling veranderden vonden de groepsleden het tijd om de naam te veranderen. In 1989 kreeg het de naam Ace of Base. De inspiratie kwam van Motörhead’s nummer ‘Ace of Spades’.

Nadat zij verder gingen met een nieuwe naam was er nog veel te doen voordat een platenmaatschappij de groep een platencontract wilde overhandigen. Want Ace of Base wist niet zo goed welk richting zij op moesten gaan. Was het de rock kant of werd het meer de house of dance kant? Toen zij de single ‘Wheel of Fortune’ gingen opnemen was een reggae band naast hen bezig met opnames. Hierdoor kwamen zij op het idee om het reggae geluid te combineren met pop.


Met een aantal hobbels op de weg had Ace of Base groot succes!


Met een klein succes op zak gingen zij verder met muziek maken. Ace of Base huurde de producer Denniz Pop in om daarbij te helpen. De eerste single die met de samenwerkingen uitgebracht werd was ‘All That She Wants’. De single wist internationaal goed te scoren en zette Ace of Base daarmee op de kaart.
De vorige single stond nog in de Deense hitlijsten en daar kwam de nieuwe single net voor te staan. Ze stonden op een eerste en tweede plek. Net voordat de feestdagen werd er een kerst album opgenomen.

Daar bleef het niet bij, want de platenmaatschappij vond dat zij nu moesten handelen met het succes van de twee singles. Er werd binnen een paar weken een heel album gemaakt en met heel veel haast uitgebracht. In Denemarken scoorde dat alleen duurde het even voordat de rest van de wereld het begon te kopen. Uiteindelijk wist het de titel ‘best verkochte album aller tijden’ binnen te halen. Want het is maar liefst negen keer platina geworden in Amerika.

Soulvation – Reset Your Brain

Vandaag de dag is de band niet meer actief in de formatie waar het ooit mee begon. In 2007 overleed zangeres Linn, daarna gingen de drie overgebleven groepsleden op tour in Europa en Azië. Daarna viel de groep verder uit elkaar en verlieten ze na elkaar Ace of Base. In 2015 werd er een punt achter de pop groep gezet. Er wordt door de pers en fans vaak gevraagd of er in de toekomst een reünie komt. Het enige wat Ulf daar over kon zeggen was: ‘met de juiste elementen in de komende jaren, maar ik denk dat het niet mogelijk is’.

Latest Reviews

Ook interessant
Relax Music
Klyne – Still Not Over You