Relax Music 2

Adwaith – Femme/Lipstick Coch

De dames van Adwaith lanceren niet één maar twee nieuwe singles

Adwaith

De drie dames van Adwaith brengen niet één maar twee singles tegelijk uit. Of zoals zij dat zelf zeggen een dubbele A-kant single. De singles ‘Femme’ en ‘Lipstick Coch’. Aan het eind van augustus worden de single officieel gelanceerd. Maar hoe krijg je de kans om beide single voor het uitbrengen te beluisteren.
Met de nieuwe single slaat Adwaith een nieuwe weg in. Zij willen een levendige melodieën en geluiden in de nummers verwerken zodat zij een emotionele connectie met de fans kunnen maken.

Voorheen liet de band een rustige en iets wat sombere kant zien, maar met de nieuwe singles is er een kleurrijke en iets vrolijke kant van het trio naar voren gekomen.
Beide singles laten een andere kant van Adwaith zien. Zo klinkt ‘Femme’ als een verloren single uit het midden van de jaren ’80. En is ‘Lipstick Coch’ meer een punk nummer dat de jeugd, androgyn (het niet mannelijk en vrouwelijk voelen) en de liefde wilt vieren.

Adwaith wilt met muziek inspireren en overbrengen waar zij in geloven

Met de indie pop geluiden, hartelijke- en liefdevolle teksten laten de jongen vrouwen van Adwaith horen hoe zij vrouwelijkheid en seksisme ervaren. Zij willen andere mensen inspireren door inspirerende muziek te maken. Dat doet Adwaith met muziek waar zij hun overtuigingen in kwijt kunnen. En dat hoor je heel goed terug in de nieuwe single die binnenkort uit komen.
Het zijn dappere en creatieve veranderingen zowel muzikaal als qua teksten. Toch houdt de band het geluid en kenmerkende wat zij voorheen lieten horen.

Julian Borrego – Small Talk

De verschillende BBC Radio zenders hebben Adwaith al opgepakt. Zo was de muziek al te horen bij BBC Radio 1, BBC Radio Wales, BBC Radio 6, BBC Radio Cymru en Amazing Radio.
‘Femme/Lipstick Coch’ komen net nadat zij een opname sessie hadden gedaan voor Huw Stephens in de legendarische BBC Studios. Daarnaast zijn zij ook op vele festivals in het Verenigd Koninkrijk te zien. Tussen al het optreden door hebben de drie dames het voor elkaar gekregen om het eerste volledige album op te nemen.

Latest Reviews

Ook interessant
The Voice of Holland
De liveshows van The Voice of Holland zijn begonnen