Bron: Beth Dubber & Netflix | AJ and the Queen

AJ and the Queen Trailer

Met de AJ and the Queen trailer wordt duidelijk waar de Netflix serie over gaat

Er wordt al maanden gespeculeerd over het grote Netflix project van Rupaul. Ook wel bekend als de host van ‘Rupaul’s Drag Race‘. Dat al meer dan tien jaar mee gaat op televisie, en voorlopig niet van plan is om het rustiger aan te doen. Het lange wachten was op een volwaardige ‘AJ and the Queen trailer’. Toen de teaser online kwam, had ik nog weinig te melden. Dat is nu anders, ander Netflix en Rupaul hebben grootse plannen met de aankomende serie.

RuPaul speelt in deze hilarische serie een berooide dragqueen die samen met een bijdehante tienjarige verstekeling in een camper door de VS reist.

De serie lijkt in grote lijnen op een road trip film. Waarbij ik vanaf de eerste seconden flashbacks had. De film ‘The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert’ is een ware klassieker. In de film zie je hoe een twee drag queens en een transgender vrouw door Australie reizen. Natuurlijk komen zij in de meest vreemde situaties terecht. Zelf laat Netflix op de website weten, dat er ook inspiratie uit de film ‘Touched by an Angel’ is gehaald.

Dat lijkt ook het geval te zijn bij de serie van Netflix. Alleen speelt Rupaul, drag queen Ruby Red en zit ze opgescheept met een tien jarige jongen. De twee lijken elkaar aan het begin enigszins te waarderen en in de loop van de afleveringen wordt er een hele sterke band opgebouwd. Althans zo kwam het over in de ‘AJ and the Queen trailer’.

Er zijn veel bekende gezichten te zien in de trailer

Er zijn veel bekende gezichten te zien in de trailer
Bron: Beth Dubber & Netflix | AJ and the Queen

Zoals verwacht zijn er een aantal bekende gezichten te zien. Rupaul hoeft niet veel te doen, om tussen de mensen uit de elf seizoenen ‘Drag Race’ iemand te strikken. Als je een rol in een Netflix serie kan krijgen. Zou ik daar ook direct ‘ja’ op antwoorden. Een aantal bekende gezichten die ik voorbij zag komen waren: Bianca Del Rio, Valentina, Latrice Royale, Chad Michaels, Trinity The Tuck en Jujubee. Natuurlijk ben ik een aantal namen vergeten, het gaat erom dat je als ‘Drag Race’ fan genoeg gezichten kan herkennen.

Wat Rupaul heel slim heeft gedaan, is er voor zorgen om het zichzelf niet al te lastig te maken. Het is een serie, waarbij er veel scenes zullen plaats vinden in de grote bus. Waarbij Rupaul alleen moet letten op zijn boven lichaam. Zolang dat er goed uit ziet, kan hij makkelijk in een jogging broek achter het stuur zitten. Qua looks wordt er voor een opvallende twist gekozen. Want ik heb Rupaul nog nooit met een rode pruik op gezien. Het staat haar heel erg goed, een look dat hopelijk ook terug zal keert op televisie.

Als fan kan je naar nog meer uitkijken. Bij de nieuwe seizoenen van ‘Rupaul’s Drag Race’ wordt de kijker ook getrakteerd op originele muziek. Zoals het er nu naar uitziet wordt er in iedere aflevering een nieuw nummer geïntroduceerd. Waarbij er een optreden in een club zal zijn. Heel slim om een nieuw album onder de aandacht te brengen. Ik kan in ieder geval niet wachten tot dat de afleveringen 10 januari online staan. Ook zal ik de ‘AJ and the Queen trailer’ nog meerdere malen zien. Want ik ben nu al fan.

Latest Reviews

Ook interessant
Zin in een Throwback Party?