Music Albums

Zijn de albums van Fergie, Miley Cyrus en Demi Lovato de moeite waard?

De zangeressen Fergie, Miley Cyrus en Demi Lovato zijn terug met een nieuw album

Het najaar is in volle gang en daarmee is de start van een lijst met nieuwe albums ook begonnen. Artiesten hopen dat zij kunnen scoren en zo lang blijven hangen tot de feestdagen. Fergie, Miley Cyrus en Demi Lovato brachten de afgelopen weken hun nieuwe album uit. Maar zijn het ook albums die je helemaal grijs gaat draaien? Ik heb de drie albums beluisterd en geef hieronder mijn mening erover.

Een tijd geleden deelde ik de albums van Whitney Houston, Roxeanne Hazes en Kesha. Ik heb de zangeressen heel vaak voorbij horen komen. En nog steeds. Wil je zelf luisteren naar de muziek van deze dames? Of weten waarom de albums op repeat stonden? Klik hier om het verhaal erachter te lezen.

Fergie – Double Dutchess

Fergie - Double Dutchess
Bron: Breatheheavy.com

Een aantal jaar geleden, in 2006 om precies te zijn, kwam het eerste solo album The Dutchess uit. In een pauze periode van de Black Eyed Peas lanceerde zij het album en het scoorde heel erg goed. De singles die er vanaf kwamen bestormde de hitlijsten zoals: ‘Big Girls Don’t Cry’, ‘Fergalicious’ en ‘Glamorous’. Een vervolg kon niet uitblijven en Fergie nam alle tijd om aan het vervolg te werken.
Aan haar eerste album had zij zeven jaar geschreven en gewerkt en het tweede album heeft ook bijna zoveel jaar over gedaan om te worden uitgebracht.

Na een aantal keer uitstellen is het eindelijk zover het album Double Dutchess is uit. Maar komen de ideeën van Fergie wel goed uit de verf? Met de muziek is er ook een visual album uitgekomen. Dertien videoclips waar Fergie op verschillende manieren haar creativiteit laat zien. De videoclips zijn stuk voor stuk heel goed bedacht en in elkaar gezet. Toch ben ik geen fan van alle nummers. De hip-hop en rap kant van de zangeres komt naar voren. Waar ik zelf niet zo van hou. Mijn favoriete nummers zijn: ‘You Already Know’, ‘Life Goes On’, ‘Enchanté (Carine) en ‘Love Is Blind’.

Miley Cyrus – Younger Now

Miley Cyrus - Younger Now
Bron: Peopledotcom

Zangeres Miley Cyrus is na een rebelse periode terug naar de basis gegaan en heel serieus bezig met haar muziek. Toch valt het album Younger Now niet zo in de smaak als dat zij en de platenmaatschappij hadden gehoopt.
Het is pop en country album geworden en de nadruk ligt op de country.
Een album vol boodschappen waarmee Miley Cyrus wilt zeggen dat iedereen gelijk is, hoe oud of jong je ook bent. Zij is daarmee 360 graden gedraaid als je de muziek vergelijkt met haar Bangerz en Miley Cyrus and her death petz EP.

In Miley Cyrus haar privé leven is alles weer rustig en dat hoor je terug op het album Younger Now. Zij laat de liefde voor haar man horen en met het terug vinden van de liefde is Miley Cyrus ook weer getemd. Het rustiger en het draait om het gevoel van de zangeres. Wat mij betreft iets te rustig, zeker als je de oude hits gewend bent. Haar optredens tijdens de MTV Video Music Awards 2017 was voor mij niet erg gepast, het zorgde voor een dip qua energie. Voor mij een ideaal moment om naar het toilet te gaan. Ik kan een aantal nummers wel waarderen, maar ben geen fan van het album.

Demi Lovato – Tell Me You Love Me

Demi Lovato - Tell Me You Love Me
Bron: Genius.com

Demi Lovato is terug met een album. Zij nam een pauze van de sociale media en wilde niet in de spotlight staan. Toch was het van korte duur want tijdens een aantal award shows kwam Demi het podium op en dat was met een aantal looks waar je wel naar moest kijken. Ook zorgde zij voor een optreden en heeft de wereld laten zien dat zij terug was. De krachtige zangeres laat zien en horen hoe zij over de liefde denkt. Allerlei kleine onderwerpen die je aan een relatie of liefde kan koppelen voorbij.

Een krachtige terugkeer want op het album is voor ieder wat wils. Waar ik wel om moest lachen is het grote verschil van de eerste twee nummers. In ‘Sorry Not Sorry’ heeft hij een houding dat niets haar kan maken en dat zij geen spijt heeft van de dingen die zij heeft gedaan. En in ‘Tell Me You Love Me’ heeft zij enorme spijt van wat er is gebeurd. Dat is wat je op het album gaat horen. Grote verschillen in de toon, maar ook van vrolijk en sexy in de relatie. Tot aan verdriet en spijt van iets hebben. Dat maakt het luisteren naar Tell Me You Love Me zo leuk en geschikt voor verschillende situaties.

Latest Reviews