THE-LONG-WALK-C-BLACK-3683.CR2

American Assassin

Acteur Dylan O’Brien en Michael Keaton vechten zich door de film American Assassin

American Assassin Movie Poster
Een trend dat je terg ziet bij actie films is dat wraak actie wordt gewaardeerd. Dat zie je terug in de actie film American Assassin. Waar acteurs Dylan O’Brien en Michael Keaton samen de film dragen en hopen dat je van begin tot het einde geboeid blijft kijken.
Regisseur Michael Cuesta is bekend in de actie genre. Want hij regisseerde Homeland, Six Feet Under en Dexter.

Beide acteurs waren te zien in andere films te zien en zijn voor het eerst samen op het grote scherm te zien. Voor Dylan is het de terugkeer in een film, want hij had een groot ongeluk tijdens de opnames van de laatste Maze Runner. Lees de recensie van American Assassin na het verhaal en de trailer.

Dit American Assassin

Gesterkt door gebeurtenissen uit het verleden is Mitch Rapp vastbesloten om wraak te nemen.
Samen met Koude Oorlog veteraan Stan Hurley wordt Rapp door de adjunct directeur van de CIA aangesteld om een golf van ogenschijnlijk willekeurige aanvallen op zowel militaire als civiele doelwitten te onderzoeken.
Het drietal ontdekt een patroon in het geweld en gaat op een gezamenlijke missie: het tegenhouden van een mysterieuze man en zijn intentie om een wereldoorlog in het Midden-Oosten te starten.

Dit vond ik van American Assassin

Acteur Dylan O’Brien heeft in zijn voorgaande films laten zien wat hij kan qua actie scenes. De ervaring kon hij meenemen en gebruiken tijdens de opnames van American Assassin. Wat ik goed vond om te zien is dat Dylan er alles aan doet om zijn acteren te verbeteren. Er is geprobeerd om zijn look aan te passen en hem op een zon volwassen manier neer te zetten. Dat is gelukt want hij is breder en heeft aan het begin van de film een baard laten staan.

De interactie tussen Dylan en Michael is heel leuk om op beeld te zien. Hoe het op beeld over komt is als tegenpolen naar elkaar toe groeien. Als een vader zoon of leraar en leerling relatie. Het is aan de voorspelbare kant dat is niet minder leuk om naar te kijken. Wat positief en negatief was aan het karakter dat Dylan speelde was dat hij altijd zijn eigen plan trok. In de ene scene paste dat heel goed, maar op een ander moment had ik het gevoel dat ik na een losgeslagen puber aan het kijken was.

American Assassin Screenshot

De internationale setting maakt American Assassin interessant om naar te kijken

De internationale input is groot want er zijn op een aantal locaties opgenomen. Dat maakt de film veelzijdig en geeft in iedere scene een andere sfeer. De actie scenes zijn heel goed opgenomen en gaat best ver. Met bloed effecten en brekende armen is het soms luguber om naar de film te kijken. Ik heb tijdens sommige scenes weggekeken.

De opbouw van American Assassin is heel goed, je krijgt de achtergrond verhalen van de hoofdpersonen te zien. Wat hebben zij hiervoor meegemaakt en wat maakt het hoe zij reageren. Het is een compleet verhaal met een goede start en een kloppend eind. Zelfs verder dan ik had verwacht. Als je de film hebt gezien dan weet je waar ik het over heb.

Mijn Conclusie

American Assassin is een internationale actie film waar Dylan O’Brien en Michael Keaton de rollen goed dragen. De rest van de cast, de verschillende decors en het verhaal maakt het een film die leuk is om naar te kijken. Een actie film die het best tot zijn recht komt in de bioscoop.

Latest Reviews

Ook interessant
Relax Music
Amy Winehouse – Valerie (Reggae Version)