Lukt het Andre Hazes om de Golden Boys aan een nieuwe relatie te helpen?
Bron: Talpa & Tom Cornelissen | Golden Boys

Andre Hazes helpt de Golden Boys met daten

Lukt het Andre Hazes om de Golden Boys aan een nieuwe relatie te helpen?

Lukt het Andre Hazes om de Golden Boys aan een nieuwe relatie te helpen?
Bron: Talpa & Tom Cornelissen | Golden Boys

Het daten op televisie is nog lang niet voorbij. Van de jongere- tot oudere generatie voor alles wat daar tussen zit is er nog genoeg liefde te vinden. In het nieuwe SBS6 programma ‘Golden Boys’ helpt Andre Hazes om de vrijgezellen mannen aan een nieuwe liefde te helpen. Maar hoe wordt dat aangepakt? Hieronder leg ik uit hoe de aflevering in elkaar steekt.

Voordat ik naar de indeling van ‘Golden Boys’ ga, wil ik de input van Andre Hazes bespreken. Je zou denken dat hij in de adviserende rol moet groeien. Toch weet hij vanaf de eerste aflevering hoe hij het moet aanpakken. Daar komt de humor ook goed van pas. Toen Andre ‘Rad van Fortuin’ presenteerde was het heel statisch, maar hier kan hij meer zichzelf zijn. Het is meer ontspannen, waardoor hij de mannen die hij helpt op het gemak kan stellen.

Als kijker zie je vanaf het eerste tot en met het keuze moment hoe iedere vrijgezelle man de verschillende beslissingen neemt. Het begint met een persoonlijk filmpje. Waarbij de dames in de zaal een korte introductie krijgen met wie zij straks oog in oog staan. Na het filmpje kunnen de dames een keus maken of zij door willen gaan of niet.

Dan komt de vrijgezelle man naar beneden en is het vragenvuur geopend. De groep dames kunnen om de beurt vragen stellen. Dat kan overal over gaan. Het gaat er vooral om dat de dames hoogte kunnen krijgen wat de man in kwestie zoekt. Maar of zij het zien zitten om een eventuele relatie aan te gaan.

Krijgen de vrijgezelle dames in Golden Boys de kans om wat in te brengen?

Wanneer de vragen zijn beantwoord gaan Andre Hazes en de datende man naar een kamer om via camera’s te kijken wie er nog over zijn. Dat geeft hem de kans om het kaf van het koren te scheiden. Uit de groep dames moeten er zes worden gekozen om op korte speeddate te gaan. Er is niet zoveel tijd om in gesprek te gaan, want ieders krijgt vijf minuten om elkaar iets beter te leren kennen. Dan is de volgende alweer aan de beurt.

Dan wordt er afscheid genomen van de helft. Want voor een groepsdate moeten er drie dames worden gekozen. Met wie heeft hij de grootste klik? Voordat er wordt gekookt en gegeten wordt het huis van de vrijgezelle man geïnspecteerd. Want hoe leeft hij? Is het netjes? Het huis laat al snel zien hoe iemand leeft en is. Na de maaltijd moet er iemand naar huis.

Wanneer er twee dames over zijn, is het tijd voor een tweede date. Zodat zij elkaar nog beter kunnen leren kennen. Wat heel goed is dat de dames kiezen voor de activiteit. Zodat zij zelf kunnen laten zien waar de interesses liggen. Is de klik er? Dan kan de man oftewel één van de Golden Boys kiezen met welke vrouw zij verder willen daten. Daar hangt een mooi vervolg aan vast, want tijdens een privé weekendje weg is er tijd om zonder de camera’s verder te gaan.

Maar voordat dat überhaupt kan gebeuren is het ook aan de dame om een keus te maken. Want het liefde moet van twee kanten komen. Er is een moment waarbij de man staat te wachten, de auto komt eraan rijden. De vraag is of er iemand in zit of niet. Is dat wel het geval? Dan gaan zij samen een weekendje weg.

Is het programma Golden Boys genoeg entertainment om te blijven kijken?

In iedere aflevering van ‘Golden Boys’ is het de beurt aan een man om het dating pad te bewandelen. Zelf ben ik positief over dit format. Want het is een laagdrempelige manier om te kijken. Je hoeft geen hele serie te volgen, bij iedere aflevering kan je instromen. Dat maakt het ook minder spannend om te kijken.

Toch maakt de humor tussen Andre Hazes en de Golden Boys het entertainment. Het element dat extra wordt toegevoegd, het is anders dan het andere dating programma ‘Hotel Valentijn’. Heb jij naar een aflevering gekeken? Wat vindt jij van de aanpak en hoe Andre Hazes het doet? Laat het hieronder weten.

Latest Reviews

Ook interessant
Throwback Music
La Bouche – Be My Lover