2018

Beste animatie films 2018

2018

Wat zijn de beste animatie films 2018 die in de Nederlandse bioscoop gaan draaien?

Net als het terugblikken kan het vooruit blikken ook beginnen. Want 2017 is bijna afgelopen en het nieuwe jaar 2018 staat op het punt te beginnen. Om je op een goede manier voor te bereiden heb ik de beste animatie films 2018 voor je op een rij gezet. Want wat hebben de verschillende animatie- en filmstudio’s voor je klaar staan? Er is al genoeg bekend om dit bericht mee te vullen. Lees snel verder!

In de volgende lijst mis je een aantal grote spelers op de animatie veld. Dreamworks slaat een jaar over, want zij verhuizen naar de Universal en komen in 2019 terug met twee nieuwe animatie films. Ook is de stoplotion animatie filmstudio Laika ook niet van de partij. Zij maakte onder andere Kubo and the Two Strings maar geen stop motion film van deze studio.

Early Man – 7 februari in de Nederlandse bioscoop

Een andere studio dat wel met een stop motion film komt is Aardman. Zij gaan terug in de tijd en laten zien hoe het er toen aan toe ging. En het beloofd heel leuk en goed te worden want de trailer laat al heel veel zien. De stemmen zijn van onder andere: Tom Hiddleston, Eddie Redmayne, Maisie Williams en Richard Ayoade. Voordat Early Man één van de animatie films 2018 is maakte Aardman Shaun The Sheep en Wallace & Gromit. Ga jij begin februari naar de bioscoop om de film te zien?

Sherlock Gnomes – 18 April in de Nederlandse bioscoop

Een aantal weken geleden deelde ik de eerste trailer van Sherlock Gnomes het vervolg op de uit 2011 Gnomeo & Juliet. Dit keer is er een mysterie dat moet worden opgelost. De stemmen in de animatie van Johnny Depp, Emily Blunt, James McAvoy en Maggie Smith. Een lijst met stemmen waar je wat van mag verwachten. Vanaf 18 april is Sherlock Gnomes in de Nederlandse bioscoop te zien.

Sgt. Stubby: An American Hero – 13 April in de Amerikaanse bioscoop

Studio Fun Academy Motion Pictures lanceert volgend jaar een waar gebeurd verhaal over de hond Stubby. Stubby is een eenzame, ongewenste zwerfhond die een beste vriend vindt in soldaat Robert Conroy. Samen belanden ze in een van de grootste conflicten in de geschiedenis en Stubby ontpopt zich tot een echte held.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog stond hij de infanterie bij in de loopgraven aan het westfront. Aan de hond werden talloze heldendaden toegeschreven: hij hield de moraal van de troepen hoog, waarschuwde hen voor aanvallen en speurde naar gewonden op het slagveld. Stubby kreeg als eerste hond de rang van sergeant. Een verhaal dat verteld moet worden. Één van de verassingen die in de lijst van beste animatie films 2018 staat. De releasedatum voor Nederland is nog onbekend.

The Incredibles 2 – 27 juni in de Nederlandse bioscoop

De familie van superhelden The Incredibles is na jaren weer terug op het grote scherm. Tot nu toe is er bijna tot niets bekend over het verloop van de film. Er is een teaser uitgekomen waar je Baby Jack-Jack en zijn vader Mr. Incredible ziet. Het verhaal gaat direct na de eerste film verder. Wat de grote slechterik zal zijn is niet bekend. Wat wel bekend is gemaakt is dat The Incredibles 2 vanaf 27 juni in de Nederlandse bioscoop is te zien.

Hotel Transylvania 3 – 25 juli in de Nederlandse bioscoop

Het derde deel in de Hotel Transylvania reeks komt niet in de herfst van 2018 uit maar in de zomer. Een goede switch want het hele gezelschap gaat op een zomerse cruise maken. Want ze willen stoom af blazen na een drukke periode in het hotel. Adam Sandler is één van de grote mannen achter de franchise maar is Hotel Transylvania 3 een goed vervolg en fris? Of niet? Dat kan je vanaf 25 juli in de Nederlandse bioscoop gaan zien.

Teen Titans GO! To The Movie – 27 juli in de Amerikaanse bioscoop

DC Comics en Warner Bros hopen na het opbouwen en veranderen van het universum waar Batman, Superman en Wonder Woman in te zien zijn, Iets nieuws op te bouwen. De Teen Titans zijn al een geruime tijd te zien bij Cartoon Network en hebben daar al een aardige fanbase hebben opgebouwd. Volgens Warner Bros tijd om de overstap naar het grote scherm te maken. De tiener versies van Cyborg, Robin en andere karakters komen in 2018 naar je toe. En verdienen zeker een plaats in de lijst met beste animatie films 2018.

Teen Titans Go! To The Movies - Beste Animatie films 2018
Bron: Batman-News / Warner Bros / DC Comics

Smallfoot – 3 oktober in de Nederlandse bioscoop

Warner Animation Group is in 2018 niet bezig met het uitbrengen van Lego films. Wel komt er een nieuwe originele film Smallfoot aan. Wij mensen hebben verschillende theorieën over over Bigfoot oftewel een Yeti bestaat. In de film Smallfoot worden de rollen omgedraaid. Daar is één yeti in aanraking gekomen met de kleine mensen. Een leuk idee om de rollen eens om te draaien. Vanaf 3 oktober in de Nederlandse bioscoop.

Dr. Seuss The Grinch – 9 november in de Amerikaanse bioscoop

Illumination Entertainment brengt volgend jaar een klassieker naar het witte doek. In 2000 was Jim Carrey te zien als The Grinch maar in 2018 brengen Universal en Illumination de animatie versie. Mijn verwachtingen zijn hoog, want Illumination Entertainment wist de afgelopen jaren meer dan een miljard euro opgehaald met de Minions en Despicable Me franchise. Je krijgt waarschijnlijk een Europese kijk op The Grinch en de humor zal in sommige opzichten wat tegen het randje zou zijn.

Dr. Seuss The Grinch 2018 - Beste animatie films 2018
Bron: Teaser-Trailer.com / Illumination Entertainment

Miles Morales Animated Spider-Man – 20 december in de Nederlandse bioscoop

Sony is druk bezig om het universum rondom Spider-man uit te breiden. Zo werd een tijd geleden bekend gemaakt dat er een stapel met films klaar staan om gemaakt te worden. Zo wordt er ook druk gewerkt aan een animatie versie van Miles Morales.

De spider-man met de donkere huidkleur is al een aantal jaar te bewonderen in zijn eigen strip en sinds kort ook in de Spider-man game voor verschillende gameconsoles. Om te kijken of het grote publiek om de verandering zit te wachten komt de animatie film Miles Morales Animated Spider-man eraan. 20 december 2018 zal de animatie serie in de Nederlandse bioscoop te zien zijn.

Miles Morales Animated Movie
Bron: Sony Marvel / Point Of Geeks

Latest Reviews