On Demand Review

Animatie series voor volwassenen bij Netflix

On-Demand-Review

Kijk naar de animatie series die geschikt zijn voor een volwassen publiek

Als veel mensen aan animatie denken dan wordt het vaak gekoppeld aan kinderen. In vele gevallen is dat niet het geval want de makers zorgen er voor dat het voor volwassenen leuk is om naar te kijken. Deze animatie series laten zien dat het ook anders kan, want zij hebben de humor en taal dat niet voor kleine kinderen geschikt is.

Heb je zin in wat anders dan animatie series? Op de On Demand pagina vindt je meer aanbevelingen en recensies van series en films die de on demand diensten voor je hebben klaar staan. Denk aan de nieuwste entertainment tot een informatieve documentaires.

Big Mouth

Hoe ziet het leven eruit wanneer de pubertijd begint? In de serie Bigh Mouth zie je hoe drie vrienden Nick, Andrew en Jessi omgaan met de verandering van het lichaam. De serie is gemaakt en gebaseerd op het leven van Nick Kroll en Andrew Goldberg. Zij hebben de verschillende grappige en vreemde situaties die tijdens de pubertijd en adolescent verwerkt in de serie. Netflix heeft het eerste seizoen online staan en kan je achter elkaar gaan kijken.

Ik kan ontzettend lachen om Big Mouth, de makers schromen niet om een onderwerp te bespreken. Van masturberen, je seksualiteit ontdekken tot je eerste relatie. Het is allemaal bespreekbaar en het geeft in sommige vallen ook voorlichting. Dat je het veilig moet doen, maar ook een verlichting bieden dat het allemaal goed komt. En er bij hoort. Iedereen maakt het op een soort gelijke manier mee en dat maakt Big Mouth één van de animatie series die voor iedereen herkenbaar is.

Bojack Horseman

Als je op zoek bent naar animatie series voor volwassenen dan kan je niet om Bojack Horseman heen. Het is een serie dat sinds 2014 op Netflix te vinden is en tot nu toe vier seizoenen heeft. Er komt een vijfde seizoen aan. Het is een serie dat serieuze onderwerpen als depressie, trauma, verslaving en zelfvernietigend gedrag behandeld maar doet dat op een humoristische manier.

De mix die de geanimeerde serie qua humor voorbij laat komen is de recente gebeurtenissen in het nieuws en andere media plus het leven met een korreltje zout nemen. De hoordpersonage Bojack Horseman was in de jaren ’90 een grote ster. Hij was te zien in de televisie serie Horsin ‘Around. Hij probeert terug te komen in de spotlight alleen gaat dat niet zoals Bojack dat had verwacht.

Rick & Morty

Op dit moment zijn Rick and Morty het best bekeken als het om animatie series gaat. Netflix heeft de rechten in Nederland en zijn up-to-date als het om de nieuwe afleveringen gaat. Morty woont met zijn ouders en zus en leven een rustig leven. Tot dat zijn op Rick bij het gezin in huis komt wonen. Hij is een wetenschapper die in iedere aflevering in de meest vreemde en grappige situaties terecht komt. Zijn kleinzoon Morty gaat met hem mee en probeert alles in goede banen te leiden.

De drie seizoenen zijn te zien bij Netflix maar bereid je voor op de meeste gekke en vreemde scenes die jij je kan voorstellen. Tijdens sommige scenes vroeg ik mij af wat de makers hadden gebruikt toen zij dit bedachten. Dat maakt het niet minder leuk om naar te kijken.

Latest Reviews

Ook interessant
Music Listed
Bekende mensen in videoclips