Annabelle Creation

In Annabelle Creation zie je hoe het kwaad in de pop is gegaan

Annabelle Creation Movie Poster
Sinds 2013 brengt Warner Bros horror films die met The Conjuring te maken hebben. Het was tijd om Annabelle Creation uit te brengen. Want hoe komt het dat de pop zoveel mensen doodsangsten laat uitstaan? In de prequel op de eerst spin-off film van The Conjuring franchise krijg je de antwoorden op die vragen.

Acteur Anthony LaPagia bekend van series The Code en Riviera, Miranda Otto bekend van The Ord of the Rings trilogy spelen een rol in de film. Toch wist de jonge actrice Lulu Wilson bekend van Ouija: Origin of Evil wist mijn aandacht te trekken. Het hoe en waarom lees je na het verhaal en de trailer van Annabelle Creation

Dit is Annabelle Creation

Het is enkele jaren geleden dat de dochter van een poppenmaker en zijn vrouw op tragische wijze om het leven is gekomen.
Inmiddels verwelkomen ze een non en enkele meisjes uit een gesloten weeshuis in hun huis. Al snel worden zij het doelwit van de bezeten creatie van de poppenmaker, Annabelle.

Dit vond is van Annabelle Creation

Ik was redelijk bekend met de voorgaande films van The Conjuring franchise. Alleen had ik de eerste spin-off van Annabelle niet gezien. Toch ben ik naar de bioscoop gegaan om de film te kijken. De makers hoefde voor mij niet veel te doen om de pop eng te laten zijn. Omdat de pop er al eng uitzag en op een freaky manier hoefde te bewegen zat ik al billen knijpend in de bioscoop stoel.

Wat Annabelle Creation doet is je informatie geven wat er precies is gebeurd zodat het kwaad in de pop is gaan zitten. Zij weten het op een manier te maken dat je meteen weet dat je naar een film in The Conjuring franchise aan het kijken bent. Het voelt als een nostalgisch en klassieke omgeving. Dat is de kunst van de studio om hetzelfde gevoel te krijgen bij een andere film.

Annabelle Creation laat zien dat het thuis hoort in een franchise

Wat ik ook goed vindt is dat zij kleine hints geven op een film dat eraan zit te komen. De Non van The Conjuring 2 krijgt haar eigen spin-off film en had een aantal seconden dat zij in beeld kwam.
Verder was het verhaal niet heel bijzonder. Je weet waar je voor komt en dat is de pop Annabelle. Je zit tijdens het kijken te wachten tot dat de horror los gaat barsten. Dat wordt in Annabelle Creation goed opgebouwd. Alleen duurt het opbouwen tot de eerste helft van de film.

Annabelle Creation

Zoals ik hierboven al aangaf wist Lulu Wilson mijn aandacht te trekken. Dit kwam omdat zij heel goed in haar rol zit en dat ook weet te verkopen aan de kijkers. Je houdt hun vooral in de gaten en weet door de hoeveelheid minuten in beeld dat de andere meisjes een bijrol hebben in het geheel. De twee meisjes die de hoofdrol speelde in Annabelle Creation leverde goed werk af.

Mijn Conclusie

Annabelle Creation laat met een lange opbouw zien hoe het zo duivels is geworden. Met een aantal goede effecten weten de makers je aan het schrikken te krijgen. Je weet wat je krijgt zonder dat er veel bijzonders uit de kast gehaald wordt. Wil je een avond op het puntje van je stoel zitten? Dan moet je de nieuwste Annabelle film zeker zien.

Latest Reviews

Ook interessant
Americas Next Top Model Review
Het leven van Rita Ora bij America’s Next Top Model