Na het spektakel van Avengers: Infinity War lanceert Marvel de luchtige Ant-Man And The Wasp
Bron: Marvel & Filmdepot | Ant-Man And The Wasp

Ant-Man And The Wasp Review

Na het spektakel van Avengers: Infinity War lanceert Marvel de luchtige Ant-Man And The Wasp

Na het spektakel van Avengers: Infinity War lanceert Marvel de luchtige Ant-Man And The Wasp
Bron: Marvel & Filmdepot | Ant-Man And The Wasp

Het werd eindelijk tijd dat er een tweede film van Ant-Man uit zou komen. Marvel vond het ook tijd voor een deel twee, maar dit keer werd niet alleen genoemd in de titel. ‘Ant-Man And The Wasp’ draait in de Nederlandse bioscoop, en het is na het uitkomen van ‘Avengers: Infinity War‘. Is het als filmkijker en lichtelijk Marvel fan tijd voor een derde superhelden film in een half jaar? In de recensie kom ik daar zeker op terug.

De bekende cast met onder andere Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Pena, Bobby Cannavale, Judy Greer, Tip Harris, David Dastmalchian en Michael Douglas keren terug in de bekende rollen. Er zijn ook twee nieuwe rollen, oude rot in het vak Michelle Pfeiffer heeft de rol van aller eerste Wasp. en Hannah John-Kamen is te zien als Ghost, de slechterik van de film.

Wie ook terugkeert is regisseur Peyton Reed. Hij regisseerde de eerste ‘Ant-Man‘ ook, en ik ben benieuwd of hij qua actie en in beeld brengen verder gaat waar hij gebleven is. Want na de jaren die zijn verstreken hoop je dat een regisseur probeert om op nieuwe manieren een film probeert te verbeteren.

In de nasleep van ‘Captain America: Civil War‘ worstelt Scott Lang met de gevolgen van zijn keuzes als superheld en als vader en probeert hij zijn privéleven in evenwicht te brengen met zijn verantwoordelijkheden als Ant-Man. Als hij wordt opgeroepen door Hope van Dyne en Dr. Hank Pym moet hij weer in actie komen voor een belangrijke nieuwe missie. Hij moet opnieuw het Ant-Man pak aantrekken en samen met The Wasp leren vechten als een team om de wereld te redden van een bedreiging uit de Quantum Realm.

De recensie van Ant-Man And The Wasp

In de trailer zie je bijna alle actie die in de gehele film voorbij komt. Het lijkt erop dat de makers van de film je voor de gek houden. Er zit actie in de film, maar dat heeft over het algemeen te maken met auto’s of komt niet helemaal goed uit de verf. Want de gevechten tussen Ghost en ‘Ant-Man And The Wasp’ zijn niet erg vernieuwend. Ik vond The Wasp oftewel Hope van Dyne een verademing. De vecht-scenes waar zij van de verschillende groten gebruik maakte vond ik spectaculair om naar te kijken. Meer Wasp actie scenes in een volgende Ant-Man of Avengers film.

De regisseur Peyton Reed van de film maakte ook ‘Spider-Man: Homecoming‘ de toon en kleur gebruik in ‘Ant-Man And The Wasp’ heel veel overeenkomsten met de andere superhelden film. Dat is niet raar, want dezelfde regisseur stond aan het roer van beide films. De missie van deel twee zag je al aankomen nadat ‘Ant-Man’ was uitgekomen. Er werd zo gehint op de zoektocht naar Janet van Dyne dat de makers er ook niet omheen konden.

Na het spektakel van Avengers: Infinity War lanceert Marvel de luchtige Ant-Man And The Wasp
Bron: Marvel & Filmdepot | Ant-Man And The Wasp

Een aantal elementen van het verhaal van ‘Ant-Man And The wasp’ was goed verweven met de vorige Marvel films. Het gedeelte rondom Scott Lang zijn huisarrest vond ik goed geschreven. Wat hij in de vorige films had gedaan hadden consequenties en dat zag je terug. Natuurlijk kon het script niet om een aantal verwijzingen heen. Zoals waarom Scott geen hulp had gevraagd aan Hope.

Ant-Man And The Wasp komt als verfrissing na de heftige actie en spoiler gevulde Marvel film

Ik vond ‘Ant-Man And The Wasp’ een verfrissing na de actie film ‘Avengers: Infinity War’. Met de humor dat mede door Paul Rudd in het script is geschreven, wordt film leuk om naar de kijken. Er wordt gebruikt gemaakt van een aantal bekende elementen van deel één, zoals de scene waar Michael Pena een super lang verhaal zit te vertellen. Dat komt terug, ook een aantal discussies vinden plaats die een komische ondertoon hebben.

Bron: Marvel & Filmdepot | Ant-Man And The Wasp

Een aantal gebeurtenissen die in ‘Ant-Man And The Wasp’ zaten vond ik moeilijk om te geloven. Zoals de superkrachten van Michelle Pfeiffer haar karakter. Zij had ineens superkrachten en wist dertig jaar lang te overleven in de quantum realm. Hoe dan? En hoe is haar outfit veranderd in de dertig jaar? Er is geen kleding winkel of stoffenzaak waar je iets van kan maken. Ook het ‘genezen’ van Ghost haar probleem vond ik heel raar gaan. Alsof de schrijvers niet wisten hoe zij met een oplossing moesten komen.

Mijn conclusie over ‘Ant-Man And the Wasp’ is dat dit een verfrissende film is van Marvel. Na de actie en grote spoiler film zorgt de humor en creatieve manier van groten voor een vermakelijke film. Ik raad de film aan om te gaan zien in de bioscoop, zodat je de actie en effecten goed kan zien. Het is niet noodzakelijk om het in 3D te gaan kijken. In 2D komt de film ook prima uit de verf.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Latest Reviews