Ant-Man Review

Paul Rudd maakte in 2015 zijn debuut als Ant-Man

Ant-Man
Bron: Marvel & IMDB | Ant-Man

Een aantal jaar geleden maakte Kevin Feige bekend dat er een aantal nieuwe superhelden naar de bioscoop zouden komen. Daar was ‘Ant-Man’ er één van. Toen Paul Rudd naar voren werd geschoven als superheld waren niet alle media direct enthousiast, maar in de loop der tijd wist hij zijn eigen draai er aan gegeven.

Tijd om terug te gaan naar 2015 toen de eerste film uit kwam. Vooraf was er genoeg te doen om de regisseur en werd Peyton Reed ingevlogen om de film te komen redden. Het was een succes en groot genoeg om een tweede deel te lanceren. Om goed voorbereid te zijn op ‘Ant-Man And The Wasp‘ staat de recensie hieronder klaar.

De film ‘Ant-Man’ gaat over Scott Lang, ex crimineel net uit de gevangenis probeert zijn leven op de rit te krijgen. Wanneer het ene na het andere tegen zit wilt hij in een korte tijd veel geld verdienen. Wat hij niet weet is dat Dr. Hank Pym hem in de val lokt om te zien hoe goed zijn vaardigheden zijn als crimineel.

Hij komt door de test en wordt door Dr. Hank Pym en zijn dochter Hope van Dyne geholpen om de nieuwe Ant-Man te worden. Samen met de andere ex-criminelen proberen zij Darren Cross tegen te houden van zijn plannen. Waar de mieren ook een grote rol in spelen.

De recensie van Ant-Man

Wat Marvel en regisseur Peyton Reed hebben gedaan met de kleine superheld is heel goed. Zij hebben samen met Paul Rudd, Edgar Wright, Joe Cornish en Adam McKay voor komedie gekozen. Een perfecte match voor het karakter en de film. Samen met de actie scenes vormen zij de combinatie waar acteur Paul Rudd helemaal los kan gaan.

De film komt in eerste instantie over als een kleinere Marvel film. Zonder dat ik grappen over verschillende grote wil maken. Het draait om de introductie van de superheld. Die tot zijn recht komt wanneer de actie, humor en de mieren in een scene zitten. Wanneer Ant-Man op missie wordt gestuurd stijgt de film op. Mijn focus zat op het scherm en zeker wanneer er gebruik wordt gemaakt van verschillende grote.

Ant-Man Review
Bron: Marvel Studios & IMDB | Ant-Man

Wanneer het verkleinen of juist het vergroten van objecten komt zorgt dat voor grappige momenten in de film. Het verhaal is niet heel vernieuwend maar dat is niet storend. De rest van de effecten en scenes zorgen voor een vernieuwend element. Zoals de Thomas trein die een rol in een gevecht heeft.

De bijrollen zorgen er voor dat geamuseerd naar de film blijft kijken. Waardoor een aantal grappen juist tot zijn recht komen. Wat ook leuk is maar voor sommige als irritant kan worden aangezien, zijn de verwijzingen naar andere Marvel karakters. Zo wordt Iron Man genoemd en maakt Falcon een cameo in de film. Het voelt als een moetje aan, en had niet perse in de film hoeven te zitten.

Ant-Man Review
Bron: Marvel Studios & IMDB | Ant-Man

Al met al in ‘Ant-Man’ een hele vermakelijke en humoristische film om naar te kijken. Het is de start van het karakter in de Marvel Cinematic Universe, je merkt dat een aantal lijntjes worden uitgegooid om het karakter op een goede manier te laten mengen met de andere films. Zoals ‘Civil War’ maar ook het tweede deel waar The Wasp een grotere rol in gaat krijgen.

BewarenBewaren

Latest Reviews

Ook interessant
Eurovision Song Contest
De 1e halve finale van het Eurovisie Songfestival gaat verder