Music Cover

April Darby – New York

April Darby laat horen hoe goed zij kan zingen bij Koffietijd

Nu ben ik niet de doelgroep van het televisie programma Koffietijd.
Maar wat het programma wel doet is nieuw talent een podium geven. Van de week was April Darby te gast en zij liet daar haar laatste single ‘New York’ horen.

Nu dacht ik dat April Darby als nieuweling in de muziek aan het werk was. Dat is niet het geval want deze dame is al een aantal jaar bezig om haar plek te bemachtigen in de entertainment wereld.
Het begon allemaal in Amerika. Waar haar Amerikaanse vader en Nederlandse moeder de trotse ouders werden van April Darby. Na een aantal maanden verhuisde het gezin van Amerika naar Den Haag.
Zij kwam als vanaf een hele jonge leeftijd in aanraking met muziek. En daarmee was het muziek virus verspreid. Vader bracht het over op dochter, niet gek als je vader een soul- en jazzmuzikant is.

Aan podium ervaring heeft April Darby geen gebrek!

De muziek is de rode draad in het leven van April Darby. Als jong meisje weet April wat zij later wilt worden.
Tijdens haar jeugd volgt zij verschillende dans- zang- en spellessen. Door de ervaring en haar talent stroomde zij van Kids on Tour naar Junior Academy van het Nederlands Musical Ensemble. Eerder dan gepland studeerde zij af als Musical Artiest aan de Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) in Zoetermeer.

Dit was pas het begin, want zij heeft heel veel ervaring opgedaan. En stond in verschillende producties.
Zo was zij te zien in Sister Act, 21 on Air, Brooklyn Nights, Pandora en ook in de hit musical The Bodyguard.
Door een ‘dream ticket’ wist zij een plek te bemachtigen bij American Idol. Daar kwam zij tot de vierde ronde.

Waar je de zangeres ook van kan kennen is als stem van de leadermuziek dat twee weken werd gebruikt bij Goede Tijden, Slechte Tijden. Na vele klachten kwam er een nieuwe leader.
Zelf was April Darby niet tevreden over het resultaat, helaas mocht zij de nieuwe versie niet inzingen.

Want zij heeft een prachtige stem en dat laat zij ook horen met het live optreden van haar eerste swingende single ‘New York’. Haar prachtige stem is klaar om Nederland en daarna de rest van de wereld over te nemen.
Misschien is April Darby nog niet zo bekend, maar daar kan binnenkort verandering in komen. Ik hoop het voor haar!

Latest Reviews