Bron: The Walt Disney Company Benelux | Artemis Fowl

Artemis Fowl Trailer 2

Het heeft lang geduurd voordat de Artemis Fowl trailer 2 werd gelanceerd

Disney wilde na de overname van 20th Century Fox de release schema opschonen. Waardoor de prequel van ‘Kingsman‘ ‘The Kings’s Man’ werd opgeschoven naar september 2020. Het heeft heel lang geduurd voordat de ‘Artemis Fowl Trailer 2’ uitkwam, want de film zou augustus 2019 uitkomen. De release datum werd opgeschoven naar 27 mei 2020. Volgens Disney heeft dat te maken met de computer effecten. De makers hadden meer tijd nodig om de film zo goed mogelijk naar te zetten.

Gaat regisseur en acteur Kenneth Branagh er voor zorgen dat ook deze franchise goed wordt neer gezet? Hij wist het namelijk voor elkaar te krijgen om met de eerste live action sprookjes van Disney te scoren. ‘Cinderella’ werd goed ontvangen, maar was niet perfect. Dat geldt ook voor de eerste ‘Thor‘ film. Het was niet super goed, maar zorgde er wel voor dat de wereld van Marvel werd uitgebreid.

Mijn indruk van de trailer

Mijn indruk van de Artemis Fowl trailer 2
Bron: The Walt Disney Company Benelux | Artemis Fowl

Bij de eerste trailer had ik mijn bedenkingen. Toen ik de ‘Artemis Fowl trailer 2’ zag, werd het wel iets positiever. Je krijgt meer duidelijkheid over de verloop van de film. Plus wat de insteek van het geheel is. In eerste instantie leek het erop dat Disney een tegenhanger van Harry Potter wilde neer gaan zetten. Zeker nu de franchise niet de garantie van succes kan geven.

Het lijkt erop dat de nieuwe Disney film een andere versie van ‘Percy Jackson’ is. Waarbij er een probleem moet worden opgelost, waarbij er karakters van deze en een fantasie wereld samen moeten werken. In de film wordt de vader van Artemis ontvoerd. Om de cast meer kracht bij te zetten, is Colin Farrell gecast. Samen met Judi Dench en Josh Gad moeten de bioscoop bezoekers naar de bioscoop gaan.

De indruk van Josh Gad is goed. Hij was de afgelopen jaren vooral te zien in hysterische en over de top rollen. Deze rol laat iets anders zien, en past tot nu toe heel goed. Terwijl de hoofdrol is weggelegd voor de jonge acteur Ferdia Shaw. Alleen weet hij mij niet te overtuigen dat hij een grote schare fans of filmliefhebbers weet aan te spreken. De insteek is goed. Want het lijkt dat de makers voor een buitenaardse Indiana Jones meet James Bond zijn gegaan.

De online kritiek

De ‘Artemis Fowl trailer 2’ laat een bepaald beeld van Colin Farrell zijn karakter zien. Alsof hij de held van het verhaal moet zijn. Disney krijgt de nodige kritiek online. De studio zou het verhaal uit de boeken zo hebben veranderd, dat het nu wel past binnen het imago van de mouse house. In het boek is de vader van Artemis, met dezelfde naam, de slechterik. Alleen lijkt dat in de film versie niet het geval te zijn.

Latest Reviews