Music Listed

Van welke artiesten zou ik nieuwe muziek willen horen?

Nieuwe muziek wordt uitgebracht, maar van welke artiesten zou ik nieuw materiaal willen horen?

In de listed van deze week heb ik een aantal artiesten op een rij gezet waar ik in het verleden naar heb geluisterd, en nog steeds doe. Maar het zijn ondertussen nummers die tussen de throwback thursday passen. Tijd voor nieuw materiaal, alleen is de vraag of dat ook gaat gebeuren. Een aantal artiesten uit deze lijst hebben genoeg albums uitgebracht om een punt achter de carrière te zetten. Toch denk ik dat je als zanger of zangeres de passie voor muziek blijft houden, dan kan het niet anders dat er nieuwe muziek gemaakt kan worden.

In de vorige listed liet ik Halloween een aantal dagen eerder beginnen. Door de videoclips van iconische nummers op een rij te zetten. Wat zij gemeen hebben is dat er horror elementen aan de videoclips zijn toegevoegd. Mocht je Halloween al missen of terug willen kijken? Ga naar de listed van vorige week.

Christina Aguilera

Het is vijf jaar geleden dat Christina Aguilera het album Lotus uitbracht. Voordat het album uit kwam had zij uitspraken gedaan over wat de fans en andere luisteraars konden verwachten. Zo zou het zijn dat het album terug naar de Stripped tijd zou gaan. De periode uit haar carrière waar zij hit naar hit scoorde en van het ene extreme naar het andere ging.
Dat bleek niet helemaal het geval te zijn en Lotus was voor mij een gemiste kans om met een knal terug te komen. Uiteindelijk was het album er ééntje die door een andere zangeres gezongen had kunnen worden.

In de tussentijd is haar persoonlijke leven ook veranderd en kan zij niet in meer in de pakjes die je in de videoclip Dirrty zaten. Ook was zij jurylid bij The Voice in Amerika en heeft daar ook flink wat cash voor ontvangen. Met een aantal hits met andere artiesten als, Maroon5 en A Great Big World wordt het tijd dat de zangeres terug gaat komen.
Met een rauw nummer dat anno 2017 past. Niet perse dance, maar met een onverwachte sound.

Janelle Monáe

Zangeres Janelle Monáe wist mijn aandacht te trekken toen haar album Metropolis: The Chase Suite uit kwam. Dat is alweer tien jaar geleden. Er volgde een aantal andere albums die ook heel goed waren. Maar na het album in 2013 is het al een geruime tijd stil. Qua muziek, want op het witte doek is de zangeres en tegenwoordig actrice te zien en het einde is nog niet in zicht. Ik snap dat je de focus op één ding kan hebben, maar ik mis haar vrolijke en aanstekelijke muziek. Janelle heeft haar eigen stijl en het is heel gaaf dat zij de waardering er voor krijgt.

Bij Janelle Monáe houdt het niet op wanneer de muziek geschreven en gemaakt is. Zij heeft een visie die breed wordt uitgetrokken. Dat begint bij de singles, gaat door bij de videoclips maar ook op het podium als zij optreedt. Tegenwoordig zie je dat niet meer terug want de artiesten hebben niet altijd de inspraak op wat er uitgebracht gaat worden. Mevrouw Monáe heeft vele kanten en weet een uptempo nummer net zo goed te verkopen als een prachtige ballad.

Robyn

In het verleden heb ik al eens een bericht over de zangeres Robyn geschreven. Haar muziek is in de loop der jaren veranderd. Dat moet ook wel, en het blijft met de trends van nu mee gaan, zonder de identiteit van de zangeres te vervagen. Robyn heeft haar eigen kijk op haar muziek en dat blijft zij tot op de van vandaag brengen. Zij werkt tegenwoordig samen met deejays en verzorgd dan de vocalen.

Toch zou ik graag willen zien dat zij weer de dance/pop nummers gaat maken zoals ‘Dancing On My Own’. Als je een homoseksuele man bent dan kan je niet om het nummer heen, het is iconisch op vele manieren. Het laatste volledige album kwam in 2010 uit en na zo’n zeven jaar mag er toch nieuwe muziek gaan komen.

Latest Reviews

Ook interessant
Music Cover
Ed Sheeran – Dirrty [Cover]