Atomic Blonde

In Atomic Blonde speelt Charlize Theron een dodelijke agent van MI6

Atomic Blonde movie poster
De afgelopen jaren zijn er een aantal films uitgekomen waarbij een spion of agent los gaat met een pistool of geweer. Atomic Blonde is anders omdat dit keer een vrouw de hoofdrol speelt in de film waar de kogels en het geweld je om de oren vliegen.

Charlize Theron is met haar films heel goed bezig om aan het grote publiek te laten zien wat zij kan.
Over het algemeen speelt zij een gigantische bitch met een missie. In bijvoorbeeld: Mad Max: Fury Road, The Huntsman: Winter’s War en Fate and the Furious (Fast and Furious 8). Zij is niet de enige bekende in Atomic Blonde, want James McAvoy is na Split te zien in een andere film dan de X-Men films.
Ik heb de film gezien en wil graag met je delen wat ik er van vond. Dat kan je lezen na het verhaal en de trail van Atomic Blonde.

Dit is Atomic Blonde

1989, Berlijn. Vlak voor de val van de Berlijnse muur, wordt een MI6-agent dood aangetroffen. Op zak had hij waardevolle informatie, een lijst met alle namen en details van Amerikaanse, Engelse, Russische en Franse spionnen. De lijst is echter verdwenen. Lorraine Broughton, een doorgewinterde spionne zonder banden met Berlijn, wordt door de MI6 erop uit gestuurd om de lijst te vinden om zowel haar zelf als de wereldwijde geheime diensten te beschermen.

Dit vond ik van Atomic Blonde

Wanneer Charlize Theron in een film te zien is ben ik geobsedeerd als zij in beeld komt. Dat was zeker het geval bij Atomic Blonde. Zij speelt de keiharde MI6 agent en dat doet zij heel erg goed. Zoals ik hierboven al opnoemde is zij vaak als keiharde tante in een film te zien. In deze film is dat niet anders, want zij weet waarvoor zij komt. En zal ook niet eerder rusten voordat de taak is volbracht.

De bekende acteurs James McAvoy en Sofia Boutella zorgen ervoor dat de persoonlijke kant van Lorraine Broughton (Charlize Theron) haar karakter naar boven komt. James doet dat door zijn iets wat vreemde kant te laten zien en Sofia gooit haar lichaam in de strijd. Wanneer de acteur en actrices samen in beeld zijn vond ik dat de scenes het beste waren.
Waar niet heel veel over gesproken wordt is de input van Bill Skarsgård. Hij is binnenkort te zien in de film IT, maar laat in Atomic Blonde een goede bijrol zien. Hij zorgt ervoor dat de missie van Lorraine zo goed mogelijk kan verlopen. Een kleine maar belangrijke rol.

Het verhaal en de historische gebeurtenissen van de Berlijnse muur zijn heel goed in elkaar verweven, ook alle partijen die er mee te maken hebben passen ook perfect in het verhaal van Atomic Blonde. Wat het extra versterkt is de aankleding van de film. Heel retro, en past perfect. De muziek geeft de laatste en extra boost aan de film. Wanneer er actie scenes zijn wordt het retro gevoel aangedikt met de hits van die tijd. Zo hoor je de hits George Michael, Queen en Nena voorbij komen.

Wat mij betreft mag er heel snel een tweede deel opgenomen worden. Er zijn veel aanknopingspunten in de film waar je op voort kan borduren. Zeker wanneer je in de laatste minuten van Atomic Blonde wordt verrast door de veranderingen en twisten van de film.

Mijn Conclusie


Atomic Blonde brengt de vrouwelijke versie van John Wick en Jason Bourne tot leven komen. Maar doet niet onder aan de actie helden. Charlize Theron en de cast laten een groot spektakel zien waar de muziek en de aankleding van de film het extra leuk maken om naar te kijken. Als je de muziek groots wil beleven moet je de film in de bioscoop gaan kijken.

Latest Reviews