Avicii True Stories

In de documentaire Avicii True Stories zie je hoe het is om de Zweedse deejay te zijn

Een aantal maanden geleden had Netflix de eer om een documentaire van Lady Gaga in de catalogus te kunnen zetten. Daar volgde de muzikale documentaire Avicii True Stories. Waarin de Zweedse deejay aan de hand van de camera laat zie hoe zijn leven er uit zag.

Je begint bij het begin van zijn carrière. Waar hij vanuit zijn kleine appartement probeert om een muzikaal programma onder de knie te krijgen. Dat al snel veranderd in het experimenteren met geluiden en zijn passie te vinden. Het uitbreiden van remixen en daarna zijn eigen singles als ‘Levels’ en ‘Wake Me Up’ zorgde voor de grote doorbraak.

Wat de documentaire ‘Avicii True Stories’ heel goed laat zien is hoe de deejay mentaal omgaat met alles wat er gebeurd. Hij gaat eerst mee met wat er gebeurd. En laat het letterlijk over zich heen komen. Waardoor de ene na de andere boeking erbij komt en uiteindelijk jaren aan het touren is.

Naarmate de deejay over de wereld aan het optreden is, lijkt zijn gezondheid er onder te lijden. Er is van alles aan de hand en een alchohol verslaving ligt op de loer. Omdat Avicii de zenuwen niet de baas kan zijn wanneer hij het podium op moet, lijkt de alcohol een uitweg te zijn die hem wat losser maakt.

Op een bepaald moment besluit de deejay voor zijn gezondheid te kiezen en last een pauze in van acht maanden. Daarin wilt hij zichzelf weer terug vinden en dat lijkt te lukken. Hij gaat aan het werk met zijn bekende aan het album ‘True’. Maar komt er al snel achter dat het optreden en alles wat daar bij komt kijken niet voor hem is weg gelegd.

In ‘Avicii True Stories’ volg je de ups en downs van de deejay

Iets wat ik al heel snel zei. Het wordt hem te veel en hij had achter de schermen moeten blijven. Hij is op zijn best wanneer hij in de studio zit om daar muziek te maken. En het liefst een nummer van het begin in elkaar te zetten. ‘Avicii True Stories’ geeft een duidelijk beeld hoe het kan zijn als je een succesvolle carrière hebt maar mentaal het niet aan kan.

Hoe gaan de mensen om je heen er mee om? En hoe houdt jij jezelf in de gaten, zodat de persoon niet verliet die het meest dicht bij jezelf staat? Ga de documentaire ‘Avicii True Stories’ kijken, en nu zeker nadat de deejay op een te jonge leeftijd is overleden. Volgens vele andere deejays lag het verschrikkelijke einde al een tijd op de loer.

Latest Reviews

Ook interessant
Social media