Back to the 90s met BeetleBorgs, Ducktales en Power Rangers op Netflix

Ga terug naar de jaren ’90 met de series ‘BeetleBorgs’, ‘Ducktales’ en ‘Power Rangers’

Netflix lanceert heel veel nieuwe content, maar ga terug naar de jaren ’90 met kinderseries als: ‘BeetleBorgs’, ‘Ducktales’ en ‘Power Rangers’. Als kind heb ik de volgende series gezien. De één helemaal afgekeken en de ander maar een paar afleveringen. Voor mij zijn de series een goed voorbeeld van wat er in de jaren ’90 op televisie was.

Tijd om te vertellen waarom je de series die hier boven staan moet gaan kijken. Want wanneer je bent uitgekeken op de content die er op staat. Dan is er altijd een serie die je kan gaan kijken. En dan kan een throwback serie de ideale opvulling zijn tot dat een bepaalde serie of film beschikbaar is.

Big Bad BeetleBorgs – 1997

Beetleborgs (1997)
Bron: Denofgeek.com | Beetleborgs (1997)

Voordat de superhelden films mega succesvol werden kwam er in 1997 een serie uit die voor de jongeren geschikt is. Met karakters en personages die in het eerste opzicht gevaarlijk lijken. Maar dat juist niet zijn. Zij helpen de tieners die een verwilderd huis in lopen. En uit het niets drie superhelden worden. Ik vond de serie fantastisch en waren de eerste stappen in de fantasie wereld en superhelden.

Bij Netflix staan er twee seizoenen van de ‘BeetleBorgs’ voor je klaar. Heb je een gezin dat gek is op de films die je van onder andere Marvel gewend bent? Dan zijn de drie superhelden onder de naar ‘BeetleBorgs’ zeker geschikt om samen te kijken. Er zit ontzettend veel humor in, voor zowel jong en oud.

https://www.youtube.com/watch?v=gQGwaJzNovE

Ducktales – 1990

Ducktales (1990)
Bron: Thewrap.com | Ducktales (1990)

Disney heeft nieuw leven in de iconische serie geblazen. Ik heb het over ‘Ducktales’, alleen was het origineel wat mij betreft nog goed genoeg om vandaag de dag te kijken. Mocht je terug in de tijd gaan. En wel naar 1990? Dan is de film versie van de Disney klassieke serie een uitkomst om te gaan kijken.

De reis van Dagobert Duck en de neefjes Kwik, Kwek en Kwak gaat in de film naar Egypte. Waar zij op zoek gaan naar de schat van Collie Baba. Dus ben je fan van Donald Duck? Of wilde kijken naar het avontuur die de eenden hebben? Zet Netflix aan en ga daarna naar ‘Ducktales de Film – Het geheim van de wonderlamp’.

Power Rangers – 1997

Power Rangers
Bron: Nerdist.com | Power Rangers

Welke generatie is er niet opgegroeid met de iets wat foute serie ‘Power Rangers’? In 2017 waagde de studio Lionsgate zich eraan om de film versie anno nu te maken. Het was niet zo’n goot succes ondanks dat er een aantal verwijzingen naar de televisie zat. Nu heeft Netlix niet één, maar vijfentwintig series voor je klaar staan. Je komt de komende uren of weken wel door met de vechtende pubers.

Het komt wat klungelig over maar dat is juist de kracht van de serie. Omdat het zichzelf niet serieus neemt. En toch proberen zij met de hulp van de robots het kwaad te bestrijden. De jongste kijkers moment misschien weg kijken, want het vechten kan misschien te heftig zijn.

 

Latest Reviews

Ook interessant
Na een flinke vertraging heeft Netflix de film Otherhood online gezet
Otherhood Review