Movie News

‘Batgirl’ film komt eraan met de ‘Bumblebee’ schrijver

Movie News

Warner Bros gaat verder met de ‘Batgirl’ film en strikt de schrijver van ‘Bumblee’

Script Batgirl wordt geschreven door Christina Hodson
Bron: PU.nl | Batgirl

Warner Bros lijkt zoekende te zijn met welke kant de DCEU op moet gaan. Na het debacle van ‘Justice League’ werd er snel een nieuwe directeur aangesteld. Walter Hamada moet toezicht houden met welke films groen licht krijgen en hoe het eind resultaat eruit gaat zien. En het lijkt erop dat ‘Batgirl’ naar het grote scherm komt.

Twee maanden geleden stapte Joss Whedon op en liet de ‘Batgirl’ film links liggen. Nu heeft Warner Bros een nieuwe input aan de film gegeven door een schrijver eraan te koppelen. De ‘Bumblebee‘ schrijver Christina Hodson is bezig met het script. De strips van de DC superheld is populair en geeft een jongere en vrouwelijke versie van de bekende Batman.

In de film staat de dochter van James Gordon centraal. Barbra Gordon is de dochter van de Gotham City politie agent. In 2011 onderging de strip een make-over. En daarin krijgt Barbra te maken met een verlamming. Daar geneest zij van en komt terug als ‘Batgirl’. Waarin zij aansluiting lijkt te vinden bij de jongere generatie en van nu is.

Christina Hodson was al bekend met ‘Batgirl’

Tot nu toe heeft Christina Hodson een aantal horrorfilms geschreven. zoals de film ‘Shut In’ en ‘Unforgettable’. Toch komt de ‘Bumblebee’ klus niet uit de lucht vallen. Want Christina heeft mee geschreven aan een aantal Transformers films. Er was een connectie en het beviel waardoor de spin-off film snel een schrijfster had.

Het karakter ‘Batgirl’ is voor Christina ook geen onbekende. Zij schreef niet voor een film, maar voor de stripboeken reeks ‘Birds Of Prey’. Waarin een aantal bekenden superheldinnen de strijd met de slechteriken aan gaat. Naast ‘Batgirl’ zijn daar ‘Black Canary’ en ‘Huntress’ in te zien. Een mogelijke releasedatum is nog niet bekend. Er wordt door Warner Bros hard gewerkt om de film zo snel mogelijk op te laten nemen.

Latest Reviews

Ook interessant
Box Office Week 50 – De superhelden komen er aan!