Batman v Superman: Dawn of Justice

Batman v Superman: Dawn of Justice is een film voor de liefhebbers van DC comics

Batman v Superman: Dawn of Justice poster
Een jaar geleden draaide de nu beroemde en misschien wel beruchte film Batman v Superman in de Amerikaanse bioscopen.
de verwachtingen waren hoog na het zien van de trailers. Want welke kant zou Warner Bros opgaan met de DC karakters? Hoe zou het grote gevecht tussen de helden uitpakken op het grote scherm?

Vorig jaar ben ik naar de bioscoop gegaan om de film te zien. Toen ik de zaal uitliep had ik één groot vraagteken boven m’n hoofd.
Naar welke film had ik gekeken? Één jaar later ben ik de film een keer gaan kijken om de recensie te schrijven.
Lees het na het verhaal en de trailer van Batman v Superman: Dawn of Justice.

Dit is het verhaal van Batman v Superman: Dawn of Justice

De mensheid maakt zich zorgen over de ongecontroleerde handelswijze van Superman, na een verwoestende actie in Metropolis. Dit baart de bevolking van Gotham City ook zorgen.
Batman komt poolshoogte nemen in Metropolis. De twee superhelden raken in een heftige strijd verwikkeld. Al snel dreigt er opnieuw een dag des onheils, veroorzaakt door de schurk Lex Luthor.
Batman en Superman zullen hun meningsverschil aan de kant moeten zetten om een nieuwe ramp te voorkomen.

Dit vond ik van Batman v Superman: Dawn of Justice

Eerst het positieve van de film, Zack Snyder heeft zijn handtekening goed onder de film gezet.
De muziek is gemaakt door Hans Zimmer en Junkie XL, en de momenten dat Wonder Woman in beeld kwam en de achtergrond muziek erbij kwam kreeg ik kippenvel in de bioscoop.
Toen ik een jaar later zat te kijken vond ik dat de mooiste momenten om te zien. Ik kan ook niet wachten tot dat zij in de bioscoop te zien is.

Het idee van de film is ook goed. Alleen is het niet goed uitgewerkt. Batman v Superman wilt te veel in één keer zijn. Het is een film waar Batman en Superman het tegen elkaar opnemen, de nieuwe personages worden geïntroduceerd. Ook moet de DC Extended Universe worden klaargezet zodat jij als kijker snapt dat het bij elkaar hoort.
Ik vond het te veel in één film. Als er een aantal films werden gemaakt zodat er niet te veel in één film wordt gepropt.

Batman v Superman

DC en Warner Bros wilde teveel in één film

En omdat de film zoveel moest doen moest ik tijdens het kijken van de film steeds schakelen waar zij het precies over hadden. Nu ben ik geen comic book lezer en weet eigenlijk alleen de informatie over Batman en Superman die ik heb opgedaan met de films. Toch was Batman v Superman een film die voor de comic book lezers was. Bij de Knightmare scene kijk ik wel maar had geen idee waar dat precies bij hoorde.

Het goede is misschien ook wel het slechte van de film. Zack Snyder heeft te goed zijn handtekening onder de film gezet.
Want hij staat bekend om zijn slowmotion shots als er bijvoorbeeld gevochten wordt.
De film duurde al vrij lang en door de slowmotion shots leek het voor mij nog langer te duren.

Na al mijn geklaag wil ik toch zeggen dat Batman v Superman het niet heel slecht gedaan heeft als je naar de opbrengst gaat kijken. Want de film stond in de lijst met meest bezochte films van 2016.
Als je een comic book lezer bent of jij hebt je huiswerk gedaan als het om de personages van DC gaat, dan snap je (waarschijnlijk) hoe de film precies in elkaar zit.

Latest Reviews

Ook interessant
Tijdens de NPO seizoenspresentatie 2019/2020 werden nieuwe plannen en wijzingen gepresenteerd
Het beste van de NPO seizoenspresentatie 2019/2020