BBC Sound Of Music

BBC Sound Of 2018 – Pale Waves

BBC Sound Of Music

Pale Waves eindigde op de 5e plek van de BBC Sound Of Music

Pale Waves
Bron: SugarFactory | Pale Waves

Ieder jaar lanceert BBC Radio 1 een lijst met artiesten die dat jaar in de spotlight staan. Alsof ze een boost krijgen om door te breken bij een groot publiek. Dit jaar is er een top 5 onthuld en de indie pop band Pale Waves staat op de 5e plek. Een eervolle plek, maar wat kan je van de band verwachten? Lees hieronder meer over de band en de muziek dat zij hebben en gaan maken.

De bandleden beschrijven de muziek als ‘jaren ’90 geïnspireerd met het indie-pop gevoel en dat overgoten met een hele hoop glitters.’ In 2014 werd de band Pale Waves opgericht door de beste vrienden en ‘musical soul mates’ Heather Baron-Gracie. Zij doet de vocalen en speelt gitaar. En Ciara Doran, op de drums.

Het begon in Manchester en daar hadden zij al een flinke fanbase aan het opgebouwd. Maar toen kwam Matty Healy van The 1975 om de hoek kijken. En hij zorgde ervoor dat zij naar de voorgrond werden geschoven, door ze mee op tour te nemen. Hij had ook de eerste twee singles mede geproduceerd.

Het jaar 2018 gaat een groot jaar voor Pale Waves worden

Tot nu toe zijn er vier singles maar er wordt achter de schermen had gewerkt aan een volledig album. Wat Pale Waves er tot nu toe heeft losgelaten is dat het nummers worden die mensen aan het huilen krijgt. Een goed streven want dan kan de muziek heel goed blijven hangen. Na de mid-tempo singles zou de stem van de zangeres heel goed uitkomen bij een krachtige ballad.

Een hele goede keus van BBC Sound Of Music om de band in 2018 in de spotlight te zetten. De muziek past bij de andere bands die vandaag de dag op de radio en hitlijsten te horen zijn. Het jaar 2018 zal een groot jaar voor de band Pale Waves worden. Naast het debuut album dat er gaat komen, zullen zij een grote tour door Noord Amerika gaan doen. En met de extra push van BBC Radio 1 zal het succes alleen maar groter worden.

Volgende
Burnt Review

Latest Reviews