BBC Sound Of Music

BBC Sound Of 2018 – IAMDDB

BBC Sound Of Music

IAMDDB is de nieuwe dame uit het Verenigd Koninkrijk dat groot gaat worden in de Hip Hop scene

IAMDDB
Bron: TheNortherquota | IAMDDB

Het is weer tijd om een doorbrekende artiest in de spotlight te zetten. Na Pale Waves en Khalid is het de beurt aan IAMDDB. De multi getalenteerde zangeres weet haar mannetje te staan. En bij de jaarlijks terugkerende lijst ‘BBC Sound Of 2018’ is IAMDDB op de derde plek geëindigd.

De luisteraars van BBC Radio 1 hebben op IAMDDB gestemd en de reden waarom is heel duidelijk. Zij weet op vele vlakken te laten zien wat voor talent zij is. Zij produceert haar eigen muziek, schrijft haar teksten en is niet in een hokje te plaatsen. Want je zou verwachten dat zij zich thuis voelt bij hip-hop. Maar dat is niet het geval, er worden andere genres bij gehaald om het plaatje compleet te maken.

Zoals trip-hop, jazz en neo-soul. Zelf zegt IAMDDB dat de mix van genres samen urban jazz vormen. Want het is rauw, komt binnen en persoonlijk. Sinds 2015 is de zangeres bezig met het schrijven van haar muziek. Maar een jaar later kwam haar eerste nummer ‘JAZB (Flying Lotus)’ uit. Het nummer bestaat uit verschillende lagen. Het begint met de beat en muziek. Daar komt de stem bij en dat maakt een totaal van een goede textuur om het een lekker nummer te maken.

Je hoort en ziet IAMDDB volwassen worden van haar eerste single tot de laatste EP die is uitgekomen

De zangeres, producer en schrijfster uit Manchester heeft het over de onderwerpen liefde, jeugd, vrouwelijkheid en hoe je het beste uit het leven kan halen. Het is niet dat IAMDDB op haar eigen eiland zit. Want er staan een aantal samenwerkingen op haar Soundcloud account. Waar zij ook laat zien dat samenwerken geen probleem is. Maar juist voor verrassende resultaten zorgt.

Je hoort op de drie EP’s die IAMDDB tot nu toe heeft gemaakt hoe zij zich ontpopt van een tiener Meisje naar een volwassen vrouw. Het begint bij ‘Waeveybby Volume 1’ en daarna ‘Vibe Volume 2’ en als laatste kwam ‘Hoodrich Volume 3′ uit. Dit is pas het begin wat IAMDDB te bieden heeft, want zij kan nog zoveel ervaring op gaan doen. Haar videoclips zijn ook tot in de puntjes verzorgd. Zij heeft een visie met wat zij wilt laten zien en hoe. Dat is te merken aan de lijst met video’s die tot nu toe online staan.

Latest Reviews