BBC Sound Of Music

BBC Sound Of 2018 – Khalid

BBC Sound Of Music

Bij de BBC ‘Sound Of 2018’ eindigde Khalid op de vierde plek

BBC Sound Of 2018 Khalid
Bron: Vinylmnky.com | BBC Sound Of 2018 Khalid

Het is niet zo lang geleden dat het debuut album van Khalid uitkwam. Maar het begon allemaal in de zomer van 2016, toen hij de single ‘Location’ uitbracht. Dat deed hij via Right Hand Music Group en RCA Records. Het nummer schoot de hitlijsten in en toen werd al snel bekend dat mensen meer muziek van de jonge artiest wilde horen. Dat kon en hij kroop in de pen om zijn debuut album zelf te gaan schrijven. Aan het begin van maart 2017 werd het album ‘American Teen’ uitgebracht en toen stond de spotlight helemaal op hem.

En de spotlight lijkt de komende tijd nog niet uit te gaan. Want nu heeft de BBC hem, samen met de luisteraars van BBC Radio 1 uitgeroepen tot één van de ‘Sounds Of 2018’. Hij is niet op de eerste plek geëindigd, maar wel op de vierde plek. Ondanks de positie krijgt hij wel de aandacht dat hij als jonge muzikant verdiend. Vorige week deelde ik de nummer 5 van de lijst. En wel de indie-pop band Pale Waves.

Khalid is een artiest waar je de komende jaren niet meer omheen kan!

De muziek van het album ‘American Teen’ schreef Khalid toen hij op de middelbare school zat. Zijn moeder is naast een hele lijst met bekende artiesten zijn grootste inspiratiebron. En wanneer je naast het album luistert hoor je dat het heel persoonlijke nummers zijn. Want hij zingt over de positieve en negatieve kanten van een adolescent zijn. Maar ook thema’s als liefde, eenzaamheid en verlies. Ook al klinkt dat niet heel positief, zijn doel met zijn muziek is het creëren van blijdschap.

En dat gebeurt zeker als je naar de verschillende nummers luistert. Want naast de teksten is de muziek ook lekker en van nu. Het is hip, een mix van genres en ideaal om op te zetten wanneer je in de auto zit. Of wanneer je wilt relaxen na een lange dag werken. Na het uitbrengen van het album kon het niet anders dat artiesten met Khalid wilde samenwerken. En ze staan in de rij om de stem van e jonge zanger op het nummer te kunnen horen. Tot nu toe hebben Marsmello, Imagine Dragons, Logic, Calvin Harris en Alessia Cara met hem samen gewerkt.

Latest Reviews