BBC Sound Of Music

BBC Sound Of 2018 – Rex Orange County

BBC Sound Of Music

Rex Orange County eindigde op de tweede plek bij de BBC Sound Of 2018

Rex Orange County
Bron: NPO 3FM | Rex Orange County

Al eerder besprak ik de andere artiesten die op de nummer 5 tot en met 3 zijn eindigt in de lijst van BBC Radio 1 Sound Of 2018. Op de nummer twee eindigde Rex Orange County. De artiesten die achter hem eindigde waren: Pale Waves, Khalid en IAMDBB. Heb je de berichten over de opkomende muzikale artiesten gemist? Klik op de namen om meer over hen te lezen en natuurlijk te horen.

Dit keer wil ik het hebben over Rex Orange County. Hij is zoals de andere die in dezelfde lijst staan een multi talent. Want hij is niet alleen zanger of songwriter, maar is ook toetsenist en drummer. Waardoor hij op een jonge leeftijd wist wat hij wilde vertellen met de muziek. Het is ook niet dat de jonge artiest net bezig is met muziek maken. Want rond 2015 kwam zijn eerste album ‘bcos u will never be free’ uit.

Wat heel goed is want hij bracht het album zelf uit. Zonder dat er een platenmaatschappij achter hem stond. Hij had veel succes met het album, want het wist veel aandacht van verschillende media te krijgen. Niet heel gek als je na gaat dat Rex Orange County een aantal genres bij elkaar weet te krijgen. Zo hoor je Jazz, R&B en elektronische muziek door en met elkaar. Daar bleef het niet bij want ook het album dat vorig jaar uit kwam ‘Apricot Princess’.

De single ‘Loving Is Easy’ laat horen wat Rex Orange County in huis heeft

Daar kwam de single ‘Loving Is Easy’ vanaf. Eind oktober werd de single met een videoclip uitgebracht. En wist al veel aandacht te krijgen. Zoals je verwacht gaat het nummer over de liefde. Want zoals de titel verteld is het lief hebben makkelijk. Samen met Benny Sings zijn zij te horen op de single. En dat klinkt heel erg goed. Het is niet te ingewikkeld qua muziek en is ook rustgevend. Daarboven op komt de heerlijke soulstem van Rex Orange County. Uiteindelijk komen zij erachter dat de liefde alleen makkelijk is als je de juiste persoon hebt gevonden.

Als hij door gaat met het maken van de lekkerste muziek, waar steeds meer stijlen bij elkaar komen. Dan weet hij een steeds groter publiek aan te spreken. Want zijn stem past bij heel veel stijlen en zijn muziek blijft heel goed hangen. Er staat hem een grote carrière te wachten. En een terechte tweede plek in de lijst van de BBC Radio 1 ‘Sound Of 2018’.

Latest Reviews

Ook interessant
Box Office Week 51 – Welke film scoort met kerst?