BBC Sound Of Music

BBC Sound Of 2018 – Sigrid

BBC Sound Of 2018

Zangeres Sigrid staat bovenaan de lijst BBC Sound Of 2018

BBC Sound Of 2018 - Sigrid
Bron: NME.com | Sigrid

De afgelopen weken kwamen er vier andere artiesten voorbij die samen met Sigrid in de top vijf van de lijst BBC Sound Of 2018 staan. Het gaat om de artiesten Pale Waves, Khalid, IAMDDB en Rex Orange County. Zij zijn door de luisteraars van BBC Radio 1 gekozen tot de artiesten die in de spotlight moeten worden gezet. Na de weken aftellen van vijf naar de nummer twee, is het nu tijd om de nummer één te bespreken.

En zoals de titel al doet vermoeden is dat Sigrid. In 2017 wist zij mijn aandacht al te trekken. Want zij wist al veel aandacht te krijgen met de muziek dat zij uitbracht. Want de EP ‘Don’t Kill My Vibe’ kwam uit en de single ‘Strangers‘ volgde al snel. En het laatst genoemde stond bij mij op repeat.

Als je de zangeres nog niet kende, kan het wel zijn dat je haar al wel eens hebt gehoord. Want zij stond op de soundtrack van ‘Justice League‘. Sigrid komt uit Noorwegen maar weet de afgelopen jaren de wereld al te veroveren. Het is pas vier jaar geleden dat de zangeres, Sigrid Solbakk Raabe, begon met muziek maken. Want haar broer, ook een muzikant, had een nieuw nummer nodig voor een optreden dat twee weken later stond gepland.

Het smaakte naar meer en de zangeres leerde snel, en wist haar stem op een aantal Scandinavische pop nummers te krijgen. En dat waren niet de minste hits. Waardoor een aantal platenlabels interesse kreeg om Sigrid een contract aan te bieden. En na een aantal grote onderhandelingen, en het tegen elkaar opbieden kwam er een winnaar uit.

Ook al is de zangeres begin twintig, dat zie je niet terug wanneer zij op het podium staat. De komende jaren ga je nog veel van Sigrid horen. Want haar muziek carrière is pas begonnen. En met de single ‘Raw’ kan het niet anders dat meer mensen de artiest gaan ontdekken.

Latest Reviews