Beauty and the Beast

Een sterrencast laat de 1991 Disney klassieker Beauty and the Beast tot leven komen

Beauty and the Beast movie poster
Disney wist met de trailers van Beauty and the Beast de wereld enthousiast te krijgen voor de live action versie.
Toch kwamen er een aantal tegenslagen voor de film omdat de maker van voor het uitkomen onthulde dat LeFou in de live action versie een homoseksuele man is.
Rusland en een aantal bioscopen in Amerika wilde de film niet vertonen of gooide de leeftijdsgrens naar zestien jaar en ouder.

Ook wist Emma Watson een aantal veranderingen door te voeren zodat Belle iets volwassener zou zijn dan de animatie versie van 1991.
De film heeft een aantal scenes en nummers toegevoegd om te vernieuwen. Lees wat ik van de live action Beauty and the Beast vind na het verhaal en de trailer van de film.

Dit is het verhaal van Beauty and the Beast:

Belle, een mooie, jonge onafhankelijke vrouw wordt gevangen genomen door een beest in zijn kasteel.
Ondanks een beangstigend gevoel van onzekerheid over wat haar te wachten staat raakt ze bevriend met het betoverde personeel in het kasteel.
Ze leert verder te kijken dan de afschuwelijke buitenkant van het beest en ontdekt de vriendelijke ziel van een prins die binnen in hem schuilt.

Dit vond ik van Beauty and the Beast

Ik ging naar de bioscoop en wilde een film zien waarbij ik terug ging naar mijn jeugd.
Waar de Disney magie over je heen gegooid werd met alles wat daar bij hoort.
De muziek, mooie settings, de karakters die je kent en meenemen in de film, en de romantiek.

Disney begon de film meteen in stijl, zij hebben het kasteel dat bij iedere Disney film voorbij komt ingeruild voor het kasteel van Beast.
Daarna zie je meteen de eerste scene dat is toegevoegd aan Beauty and the Beast. Disney had er voor gekozen om het begin van de vloek goed in beeld te brengen.
Ik had meteen het gevoel dat je terug in de tijd ging naar een Frans dorp.

Beauty and the Beast Disney Logo

Wat voegen de acteurs toe aan Beauty and the Beast?

Laat ik de acteurs Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Josh Gad, en het personeel van het kasteel bespreken.
Emma Watson was voor mij een perfecte Belle, zij was de moderne versie van het personage dat ik als kind kennis mee maakte. Zij is niet de beste zangeres maar daar stoorde ik mij niet aan.
Dan Stevens speelt het beest, en hij deed ermee wat hij kon. Ik vond het wel heel jammer dat the beast er heel computer achtig uit zag. Sommige shots die dichtbij waren zagen er wel heel echt uit.

Luke Evans en Josh Gad vormde een duo dat heel goed op elkaar waren ingespeeld. De humor was goed, en de één maakte de grap af waar de ander stopt. De ophef die kwam na het bekendmaken dat Lefou een homoseksuele man was vond ik niet echt nodig. De film hint bij een aantal scenes erop dat Lefou op mannen valt. Er wordt nooit letterlijk gezegd dat hij geen hetero man is.

De band tussen vader van Belle en Belle wordt goed uitgelicht in Beauty and the Beast.
Emma Watson en Kevin Kline laten zien hoe vader en dochter om elkaar geven en alles voor elkaar over hebben.
De rol van Maurice is verbeterd als je het vergelijkt met de animatie versie. Hij wordt slimmer neergezet en gaat door het vuur voor zijn dochter.

Het personeel is goed vertaald naar de live action versie. De accenten zijn heel goed, en de makers hebben zo goed als dat het kan gekeken hoe de meubels een menselijke touch konden krijgen.
Ik was heel bang dat het bij een aantal personeelsleden op een lelijke manier zou worden neergezet. Zoals Lumiere toch was ik positief verrast.

Beauty and the Beast

Waren de extra scenes en nummer nodig?

De extra scenes en nummers zorgen ervoor dat Beauty and the Beast meer diepte krijgt.
Je komt erachter wat er in het verleden met Belle haar moeder is gebeurd. Ook worden de emoties heel mooi gezongen door de acteurs. In de live action hebben The Beast, Maurice en Celine Dion hebben een nieuw nummer ingezongen.

Latest Reviews