Bron: Glenn Haertlein & Unsplash

Bekijk deze klassiekers bij Disney Plus

Naast de bekende animatie films zijn er ook genoeg klassiekers bij Disney Plus te zien

Vele mensen, gezinnen en families zijn sinds 12 september in het bezit van een gratis Disney Plus abonnement. Zij kunnen tot 12 november gratis kijken naar alle content dat erop staan. Van de Disney Channel series tot en met de recent uitgekomen animatie films. Dat laatste zal voor vele mensen een reden zijn om te blijven plakken. Toch is er meer, want je mag deze klassiekers bij Disney Plus niet missen.

Deze klassiekers zijn over het algemeen gemaakt door de zuster studio Touchstone. Dat werd in het leven geroepen omdat er in een film taal of beelden werden gebruikt, dat niet voor de jonge kijkers was geschikt. Na de eerste film werden er een hele hoop films uitgebracht. De film dat het bedrijf liet opbloeien staat hieronder. De onderstaande titels behoren stuk voor stuk tot de klassiekers. En staan voor je klaar bij Disney Plus. Welke klassieker heb jij vroeger vaak gezien? En staat ook bij de nieuwe streamingdienst?

Sister Act

Sister Act - klassiekers bij Disney Plus
Bron: GIPHY | Sister Act

De glorie tijd van Whoopi Goldberg was in de jaren ’80 en ’90. Één van de grote hits die uit kwam, was natuurlijk ‘Sister Act’. Waarbij Goldberg te zien is als Delores, een zangeres in een club in Reno. Zij is getuige van een moord van een werknemer door haar vriend die een gangsterleider blijkt te zijn. De politie wil Delores niet kwijt, en daar zetten ze haar voor bescherming in een oud klooster.

Ze maakt al snel vrienden bij de zusters. Nadat ze met twee vriendinnen wegsluipt om naar een bar te gaan wordt ze door de hoofdzuster in het koor gezet. De volgende mis wordt iedereen verrast door een swingend groepje zusters. Dankzij haar goede werk komt Delores in de krant. Maar nu weten de gangsters natuurlijk dat ze in het klooster zit, waarop haar oude gangstervriend eens een bezoekje brengen…

Andere bekende gezichten zijn: Maggie Smith, Kathy Najimy en Harvey Keitel. Ga terug in de tijd! Waarbij de nonnen in de kerk, laten zien dat een bezoek aan de kerk niet stoffig hoeft te zijn. Met de nodige inspanning of muziek, kan de dienst zo voorbij vliegen. Mocht jij niet genoeg hebben aan één film met Whoopi Goldberg? Dan staat het vervolg, ‘Sister Act 2’, ook voor je klaar! Met nog meer muziek, humor een een feel good gevoel.

Three Men and A Baby

Three Men and A Baby - klassiekers bij Disney Plus
Bron: GIPHY | Three Men and A Baby

In de jaren ’90 wisten de filmmakers bepaalde verhaallijnen bij elkaar te brengen. Wat ook gebeurde bij ‘Three Men and A Baby’. Dat draait om drie mannen die samenwonen in een appartement. Drie verschillende karakters en levens komen daar samen. Wanneer een onverwachts een baby voor de deur wordt gezet, moeten de mannen hun levenswijze aanpassen.

Daarnaast is er een verdacht pakketje afgeleverd, waar de politie ook wel oren naar heeft. De mannen Peter, Michael en Jack moeten er voor zorgen dat de dochter van Jack op een goede manier op groeit. Toch valt het zwaar wanneer moeder voor de deur staat om haar dochter op te halen.

Weten de heren het voor elkaar te krijgen om zonder enige kennis voor een jong meisje te zorgen? De sterren van toen (en sommige ook van nu): Tom Selleck, Steve Guttenberg en Ted Danson zijn in de film te zien. Waarbij de humor en spanning voor top entertainment zorgen. Één van de top titels tussen de klassiekers bij Disney Plus.

Big Business

Bis Business - klassiekers bij Disney Plus
Bron: GIPHY | Big Business

Vandaag de dag kennen heel veel mensen Lily Tomlin van haar rol in de Netflix serie ‘Grace and Frankie‘. Toch begon het voor de actrice tientallen jaren geleden. In 1988 kwam de film ‘Big Business’ uit. Niet alleen Lily Tomlin is in een iconische rol te zien. Naast haar is Bette Midler te zien. Beide actrices hebben een dubbel rol, want zij spelen twee tweelingen. Één van de klassiekers bij Disney Plus.

De vrouw van een zeer rijke man uit de grote stad moest bevallen van een tweeling maar het ziekenhuis was te ver weg. Hij koopt daarom een fabriekje in een klein dorpje zodat hij het personeelsziekenhuis kan gebruiken. Daar bevalt ook een lokale vrouw van een tweeling. Van elke tweeling komt er per ongeluk één bij de verkeerde moeder.

Nu zijn de kinderen volwassen en de tweeling van het rijke stel staat aan het hoofd van vaders bedrijf. Ze willen een fabriekje verkopen in het dorp van de andere 2, die hiertegen in opstand komen en naar New York gaan. In New York zitten ze alle vier in hetzelfde hotel zonder van zichzelf te weten dat ze identieke tweelingen zijn. De gekke situaties, en de constante verwarring gecombineerd met de humor. Zijn de plus punten van de film.

Splash

Splash - klassiekers bij Disney Plus
Bron: GIPHY | Splash

In 1984 kwam de film ‘Splash’ uit, waardoor Disney de zusterstudio Touchstone moesten opzetten. Want actrice Daryl Hannah is daar te zien met een aantal blote lichaamsdelen. Waardoor het familie imago van de mouse house niet beschadigd kon worden. Voor Tom Hanks was dit één van de eerste hoofdrollen dat hij op zijn naam heeft staan.

Je ziet een jonge Hanks in een rol, waarbij het enthousiasme gigantisch is. Één van de redenen om de film te gaan kijken, is dat er namelijk een remake aan komt. Niemand minder dan Channing Tatum en Jillian Bell zullen er in te zien zijn. Voor Tatum zal de rol al zeemeerman zijn weggelegd.

Allan leidt met zijn broer Freddie een florerende fruitgroothandel. Maar in liefdeszaken is hij een uitgesproken pechvogel. Dat verandert nadat Allan tijdens een melancholisch uitstapje naar Cape Cod bijna verdrinkt. Hij valt letterlijk uit de boot en wordt gered door een bloedmooie zeemeermin.

De volgende dag duikt deze meermin plots op aan de voet van het vrijheidsbeeld in New York. Hoewel ze haar verleden probeert geheim te houden, blijft het haar toch parten spelen: een wetenschapper raakt door haar gefascineerd en ontvoert haar om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren.

Honey, I Shrunk the Kids

Honey, I Shrunk the Kids - klassiekers bij streamingdienst Disney Plus
Bron: GIPHY | Honey, I Shrunk the Kids

Aan het eind van de jaren ’80, in 1989 om precies te zijn, kwam de film ‘Honey, I Shrunk the kids’ uit. Wat voor Disney een ware hit was. Zo succesvol zelfs dat er twee vervolg films werden uitgebracht. Als ‘Honey, I Blew Up the Kid’ en ‘Honey, We Shrunk Ourselves!’. Genoeg reden om één van de klassiekers bij Disney Plus te gaan kijken. Mocht je Disneyland Parijs in het verleden of in de toekomst gaan bezoeken?

Dan is er een attractie dat op deze film is gebaseerd. Waardoor er een extra dimensie aan het geheel wordt toegevoegd. Voor Rick Moranis was dit zijn glorie tijd. Naast ‘Spaceballs’, ‘Parenthood’ en ‘Little Shop of Horrors’ was dit ook een succes voor de acteur. Het verhaal gaat over: Wayne Szalinski is een verstrooide wetenschapper die een verklein machine ontwikkelt.

Wanneer iemand een honkbal door de ruit en in de baan van de laser van de machine slaat, begint deze te werken. Wayne’s kinderen en twee buurkinderen worden verkleind. Wayne veegt ze per ongeluk op, en zet ze weg bij het afval, en dus moeten de kinderen door de tuin reizen, terug het huis in. Ondertussen krijgen ze te maken met gigantische insecten, watersprinklers en een grasmaaier.

Latest Reviews