Bekijk deze sport en misdaaddocumentaires bij Netflix en Videoland

On Demand diensten Netflix en Videoland hebben naast de blockbusters genoeg sport en misdaaddocumentaires klaar staan

On demand staat er genoeg wat je kan gaan kijken. Wanneer je niet zo’n zin hebt om een blockbuster te kijken hebben Videoland en Netflix genoeg voor je staan. Dit keer heb ik een aantal sport en misdaaddocumentaires op een rij gezet die je het kijken meer dan waard zijn. Sommige docu’s hebben invloeden van beide omdat die een aantal misdaad-achtige gebeurtenissen aan het licht brengen. Lees hieronder meer over de documentaires die je on demand kan kijken.

Documentaire on Demand 

Icarus – Netflix

De sport- en toch een klein beetje misdaaddocumentaire Icarus verteld het verhaal van de Russische Grigory Rodchenkov. Hij is een oud-directeur van de anti dopingcentrum en tevens één van de grote spelers die te maken hadden met de dopingschandalen tijdens de Olympische Spelen 2012 tot en met 2014. Wat Rodchenkov deed was vervuilde urinemonsters omwisselen met de schone urinemonsters waardoor het leek alsof de sporters geen doping hadden gebruikt.

Icarus begint voordat dit allemaal aan het licht kwam. Wanneer de documentaire maker Bryan Fogel hoort dat zijn sport held Lance Armstrong doping heeft gebruikt, wilt hij onderzoeken hoe je de controles kan omzeilen.
Hij is op zoek naar iemand die hem daar bij kan helpen en komt uit bij Grigory Rodchenkov.
De Russische oud-directeur helpt hem met nog meer dan alleen het omzeilen van het systeem, want hij gooit er allerlei informatie uit dat te maken heeft met de Russische tak van sport.

The Disapearance of Nathalee Holloway – Videoland

De verdwijning van Nathalee Holloway is te zien bij Videoland. In de zesdelige documentaire gaan Dave Holloway en detective T.J. Ward verder met het onderzoek omdat er nieuwe aanwijzingen zouden zijn. In 2005 verdween de jonge Nathalee tijdens een studentenreis op Aruba. Sindsdien is de internationale pers er druk mee bezig. In Nederland heeft Peter R. de Vries een special gemaakt en wist daar een bekentenis uit Joran te halen.

Jaren later kwam de oud-huisgenoot van Joran van der Sloot met nieuwe informatie en daarmee gaat het tweetal op pad om hopelijk meer te weten te komen over de verdwijning van Nathalee.
Videoland zet iedere zonder een nieuw deel online. Het ligt eraan wanneer je dit leest of alles al online staat. Mocht je abonnement hebben op de on demand dienst? Geen probleem, want RTL5 zendt de verschillende delen ook uit.

I Am Jane Doe – Netflix


Op Netflix kan je naar de intense documentaire I Am Jane Doe kijken. De documentaire vertelt het verhaal van verschillende Amerikaanse moeders en dochters. Want toen de dochters jong waren hadden zij gereageerd op een advertentie van backpage.com. Wat er daarna gebeurde is dat de jonge vrouwen beetje bij beetje in de vrouwenhandel terecht kwamen.

De moeders en dochters voeren een strijd om de daders die er achter zitten op te laten draaien voor wat zij gedaan hebben. Het enige probleem is dat er heel veel tegenslagen en hobbels zijn die zij over moeten komen. Zoals rechters, machtige bedrijven, belangengroepen en een verouderde wet van internetvrijheid. Waardoor de toen minderjarige meisjes niet hun gelijk kunnen halen en de grote en machtige bedrijven er mee weg kunnen komen.

Serena – Videoland


Serena Williams is één van de wereldberoemde tennis tweeling. De laatste in het rijtje sport en misdaaddocumentaires krijg je een kijkje in het leven van één van de beste tennisspeelsters ooit. Bryan White is een documentaire maker en wilde het leven van de tennisspeelster en superster Serena Williams vastleggen. Dat heeft hij gedaan en bij Videoland kan je de sport documentaire gaan bekijken. De documentaire maker heeft voor Netflix reeks The Keepers gemaakt.

Op haar leeftijd moet je als topsporter heel goed opletten met wat je doet. Dat doet zij ook de camera laat alles zien van de trainingen, persoonlijke leven en hoe zij met de spanning van een grote wedstrijd omgaat. Bekijk de trailer hieronder en ga daarna snel de hele documentaire bekijken.

Latest Reviews

Ook interessant
Winchester Review