Beste live action films in 2019

Er worden een aantal grote remakes verwacht in de bioscoop, dit zijn de beste live action films in 2019

Er zijn een aantal grote films die eraan komen. Anno 2019 kan je niet meer om de live action versies van bekende franchises of animatie films heen. Daarom is het de hoogste tijd om de beste live action films in 2019 op een rij te zetten. Want deze kunnen een groot succes worden.

Pokémon Detective Pikachu

Pokémon Detective Pikachu -
Bron: Warner Bros & Filmdepot | Pokémon Detective Pikachu

Laat ik beginnen met de film versies van een aantal games. Tot nu toe weten filmstudio’s het niet voor elkaar te krijgen om verschillende film franchises op te bouwen. Wat wel succescol was, waren de ‘Lara Croft’ of ‘Tomb Raider‘ franchise. Voor Warner Bros is er een grote risico. Want de ‘Pokémon Detective Pikachu‘ moet na de bekende animatie serie en later smartphone game, de franchise een boost geven.

Vanaf 8 mei ga je een aantal bekende Pokémon op het grote scherm zien. Met onder andere Pikachu, Jigglypuff en vele andere zien. Maar komt Warner Bros te laat met deze film? Of weet de filmstudio met de stem van Ryan Reynolds, en de acteurs Justice Smith, Kathryn Newton en Ken Watanabe van de film een groot succes te maken? Vanaf 8 mei is de film te zien in de Nederlandse bioscopen.

Sonic the Hedgehog

Sonic the Hedgehog -
Bron: Paramount Pictures & Filmdepot | Sonic the Hedgehog

Een andere videogame maakt de overstap naar de bioscoop. Want niemand minder dan ‘Sonic the Hedgehog’ is één van de beste live action films in 2019. Dat zijn de verwachtingen, want er zijn tot op heden geen bewegende beelden van de film. Wel is er een filmposter van uitgekomen. Jeff Fowler heeft de film geregisseerd, hij maakte onder andere de korte film ‘Gopher Broke’.

Waar Paramount Pictures mee hoop film te gaan scoren. Het hen alleen niet makkelijk worden gemaakt in december. Want dan komen er een aantal andere grote films uit, die voor flinke concurrentie kunnen gaan zorgen. Wat wel mee kan helpen zijn de acteurs die bij de film zijn betrokken. Het gaat om Jim Carrey, James Marsden en de stem van Ben Schwartz. De film draait vanaf 12 december in de bioscoop.

Alita: Battle Angel

Alita: Battle Angel -
Bron: 20th Century Fox & Filmdepot | Alita: Battle Angel

Een film waar ik een grote twijfel over had, om tussen de andere titels van de meeste live action films in 2019 te plaatsen was: ‘Alita: Battle Angel‘. De film zou in eerste instantie al uit zijn gekomen. Alleen zag 20th Century Fox het niet zitten om de film van Robert Rodriguez en James Cameron in december 2018 uit te brengen. De film schoof een aantal maanden op en komt nu 14 februari uit.

Nu snap ik dat de film er goed aan heeft gedaan om naar 2019 te verhuizen. Toch was de kritiek over de hoeveel CGI groot. Nu is de vraag of de samenwerking tussen Robert en James voor een mega succes gaat lijden. Een andere reden tot twijfel is dat het een Manga verfilming is. Tot op heden werden ‘Ghost In A Shell‘ en de Netflix variant van ‘Death Note’ gemengd ontvangen.

Dumbo

Dumbo -
Bron: Disney & Filmdepot | Dumbo

Toen Disney bekend maakte dat ‘Dumbo‘ een live action versie zou krijgen, had ik zo mijn twijfels. Zeker toen regisseur Tim Burton aan de film werd gekoppeld. Toch was de trailer genoeg om mij over te halen, want de klassieker uit 1941 lijkt tot nu toe de goede vertaling naar 2019 te hebben gemaakt.

Het gebruik van CGI is hier ook niet mis, toch lijkt de bekende olifant met de grote heel realistisch wordt neergezet. Alleen de ogen zijn aan de grote kant. Dat is een groot verschil, als je kijkt naar de andere Disney titels in de beste live action film in 2019. Bekende acteurs die je gaat zien in ‘Dumbo’ zijn: Colin Farrell, Eva Green, Danny DeVito en Michael Keaton.

Aladdin

Aladdin -
Bron: Disney & Filmdepot | Aladdin

In 2018 maakte Marvel een grote stap over diversiteit met ‘Black Panther‘. Nu hoopt Disney een volgende stap te zetten met ‘Aladdin‘. Want daar lijkt de Arabische wereld het toneel te worden. Na het originele animatie film komt Guy Ritchie met zijn eigen versie. In eerste instantie hadden vele een vraagteken met het aannemen van deze regisseur. Want hij wist van ‘King Arthur: Legend of the Sword’ geen groot succes te maken.

Er is genoeg positiefs te melden want Will Smith neemt de rol van Robin Williams over. Waarmee hij een andere versie gaat laten zien. De foto’s die zijn uitgebracht lieten de huidskleur van de acteur zien. Toch komt de geest in zijn bekende blauwe kleur naar de bioscoop. Verder zitten Naomi Scott, Mena Massoud en Marwan Kenzari in de film. Er zijn een aantal veranderingen toegepast, vanaf 22 mei kan je zien welke dat zijn.

The Lion King

The Lion King -
Bron: Disney & Filmdepot | The Lion King

De favoriete animatie film van vele mensen die in de jaren ’90 zijn opgegroeid. Dan heb ik het natuurlijk over ‘The Lion King‘. Na het grote succes van ‘The Jungle Book‘, kon het niet anders dan John Favreau zijn tanden in de animatie film zou zetten. De trailer staat op het moment van het schrijven, op de tweede plek van de ‘meest bekeken trailer in 24 uur tijd’.

Daar komt de iconische muziek bij en de cast die de grootste titel in de beste live action films in 2019 eer aan gaan doen. De verwachtingen zijn heel hoog en de vraag is of de film vanaf 17 juli een groot succes gaat worden. Voor John is er een grens waar hij tegen aan loopt te hikken, want deze film moet makkelijk de 1 miljard dollar gaan opbrengen.

Latest Reviews