award show live

Beste momenten van de 60ste Annual Grammy Awards

awards-show-live

Dit zijn de beste momenten van de 60ste Annual Grammy Awards uitreiking

60th Annual Grammy Awards
Bron: Grammy | 60th Annual Grammy Awards

Het is bijna een week geleden dat de 60ste Annual Grammy Awards werden uitgereikt. Het staat bekend om de muziek en de prijzen die worden uitgereikt. Er gebeurd tussendoor heel veel en dat is ook begrijpelijk als je weet dat de show zo’n 3,5 uur duurt. De host van de 60ste editie was James Gordon en het vond na vijftien jaar weer plaats in New York.

De voorgaande jaren werd de show vanuit Los Angeles uitgezonden. Om je een hele recensie van alle gebeurtenissen te besparen heb ik de beste momenten van de show op een rij gezet. Want er gebeurde genoeg om een bericht mee te vullen. Voordat de avond begon leek het erop dat Jay-Z met de meeste Grammy’s naar huis zou gaan, maar Bruno Mars mocht er 6 ophalen en mee naar huis nemen.

Lady Gaga en Mark Ronson

Lady Gaga en Mark Ronson bij de 60ste Annual Grammy Awards
Lady Gaga en Mark Ronson lieten een mash-up van twee recente nummers horen. De singles ‘Joanne’ en ‘Million Reasons’ werden gezongen. Het prachtige aan het moment dat Lady Gaga begon te zingen, was dat je de emotie in haar stem hoorden. Mark Ronson zat op een kruk met zijn gitaar. En de combinatie van de twee grote artiesten maakte het een beetje magisch.

Een geweldig optreden van Childish Gambino

Childish Gambino, Donald Glover bij de 60ste Annual Grammy Awards
Zelf ken ik Donald Glover als acteur. Tijdens de 60ste Annual Grammy Awards hoorde ik hem zingen. En ik was verbaasd over hoe goed dat klonk. Omdat ik zijn muziek en de album van Childish Gambino over het hoofd had gezien. Daar is verandering in gekomen, want het staat sinds het ontdekken op repeat. Een geweldige live versie van ‘Terrified’. Heb jij de muziek al gehoord?

Pink laat wederom zien dat zij de camera helemaal pakt

Pink pakt te camera bij de 60ste annual Grammy awards
Dan was daar Pink. Zij weet keer op keer de camera te pakken, en dan een nummer te laten horen dat je raakt. Dat gebeurde ook tijdens de 60ste Annual Grammy Awards. Daar zong zij het nummer ‘Wild Hearts Can’t Be Broken’. De setting was heel simpel, door het basic te houden kwam het nummer heel goed binnen. De stem van Pink is en blijft geweldig en dat hoorde je met de live versie van het nummer. Ook zag je dat er een gevarentolk stond. Samen met pink werd de tekst vertaald of ondersteund door gebarentaal.

Janelle Monae gaf een krachtige speech

Janelle Monae 60st Annual Grammy Awards
Dat Hollywood en de rest van de entertainment industrie druk bezig is met #MeToo en #TimesUp. En dat was ook het geval bij de 60st Annual Grammy Awards. Om Kesha aan te kondigen was aan Janelle Monae gevraagd om wat te zeggen. Dat deed zij en gaf een boodschap. Want zij liet weten dat het afgelopen moet zijn met de machtsmisbruik en wat daar bij komt kijken. Maar dat het tijd is om mannen en vrouwen samen te laten werken in een omgeving waar het veilig is.

Kesha, Camila Cabello, Cyndi Lauper, Julia Michaels, Andra Day en Bebe Rexha zongen ‘Praying’

Kesha zingt Praying bij de 60ste Annual Grammy Awards
Afgelopen zomer kwam Kesha met een klapper van een single terug. Daarmee had zij een nummer gelanceerd dat mannen en vrouwen krant uit kunnen halen. Het nummer kon niet ontbreken tijdens de 60ste Annual Grammy Awards. Samen met Camila Cabello, Cyndi Lauper, Julia Michaels, Andra Day en Bebe Rexha bracht zij het nummer ter gehoren.

Een prachtige versie, ook al was het niet allemaal even zuiver. Maar wat wel duidelijk werd, was dat de emoties bij Kesha heel hoog waren. En na het optreden moesten de dames elkaar troosten, want de tranen die kwamen vanzelf.

Speech van Bruno Mars

Bruno Mars thank you speech bij de 60ste Annual Grammy Awards
Het is een aantal keer raak als het gaat om in de prijzen vallen. En Bruno Mars kreeg de kans om meerdere keren te kunnen laten horen wat hij had te vertellen. Dat deed hij en de laatste keer, de 6e keer, liet hij weten dat hij de liefde wilde verspreiden met zijn album. Ook al had hij al het één en ander gedronken, en dat gaf hij ook toe. Al met al was het een goede speech dat hij gaf.

Latest Reviews