Beste Valentijns films op Netflix

De dag van de liefde hoeft niet veel te kosten, met de beste Valentijns films op Netflix

Vandaag is het de dag van de liefde, althans dat wordt ons door de lawine aan reclames mede gedeeld. Wat je relatie status ook is, een lekkere romantische film kan al genoeg zijn om deze dag te vieren. Als jij in een relatie zit is het fijn om de liefde te delen. Als single zijnde is het ook heel belangrijk om de liefde voor jezelf niet te vergeten. Daarom hieronder de beste Valentijns films op Netflix. Mis je een bepaalde titel? Laat het dan onder dit berichten weten of op Instagram.

Ghost

Ghost - de beste Valentijns films op Netflix
Bron: GIPHY | Ghost

In 1990 kwam de klassieker ‘Ghost’ uit. Waarin Patrick Swayze, Demi Moore en Whoopi Goldberg samen in te zien zijn. De film gaat over: Sam Wheat wordt vermoord bij een overval, maar zijn geest is nog niet klaar om verder te gaan. Hij blijft bij zijn vriendin Molly. Hij komt erachter dat zijn ongeluk toch niet zo’n toeval was als hij dacht.

Hij heeft namelijk een bepaalde code, waarmee een hoop geld te verduisteren valt en zijn collega wil deze code van hem stelen. Nu Sam dood is heeft hij het op Molly voorzien. Met behulp van een helderziende probeert hij Molly te waarschuwen, maar deze is niet zo makkelijk te overtuigen. De combinatie van actie, komedie elementen en de nodige drama vormen een perfecte combinatie om in het rijtje van beste Valentijns films op Netflix terecht te komen.

The Space Between Us

The Space Between Us - de beste Valentijns films op Netflix
Bron: GIHPY | The Space Between Us

Een film dat wat recenter is uitgekomen, is ‘The Space Between Us’. En verteld het verhaal over een groep astronauten. Ze vertrekken voor een eerste missie naar Mars met de bedoeling de planeet te koloniseren. Na de lancering ontdekt een van hen dat ze zwanger is. Kort nadat de shuttle op Mars landt, bevalt ze van een zoon en sterft.

Ze heeft echter nooit de identiteit van de vader prijsgegeven. Zestien jaar later is Gardner Elliot een tiener die zijn hele leven op de planeet heeft doorgebracht en slechts 14 mensen heeft ontmoet. Benieuwd naar de identiteit van zijn vader en de aarde wendt hij zich tot het internet waar hij een vriendschap opbouwt met een meisje uit Colorado genaamd Tulsa.

De film heeft het in de bioscoop niet heel erg goed gedaan, maar kan een tweede leven krijgen bij de streamingdienst Netflix. Met de bekende acteurs/actrices: Asa Butterfield, Britt Robertson en Gary Oldman in de grote rollen. Samen met de drama en romantiek vormt dat een combinatie waar je niet om heen kan.

To All the Boys I’ve Loved Before

To All the Boys I've Loved Before - de beste Valentijns films op Netflix
Bron: GIPHY | To All the Boys I’ve Loved Before

Er was veel te doen, toen Netflix met de film ‘To All the Boys I’ve Loved Before‘ kwam. Want de film wist vele harten te veroveren met de jonge kast. Waar Lana Condor en Noah Centineo de meeste aandacht kregen. De film gaat over: Lara Jean Covey schrijft brieven aan al haar voormalige geliefden.

De brieven zijn alleen bedoeld voor haar en nooit bedoeld om gelezen te worden door iemand anders. Tot op een dag dat al haar liefdesbrieven verstuurd worden naar haar oude geliefden. Haar leven verandert al snel in een chaos als ze gedwongen is om te gaan met de sociale tegenslag en buiten dat ook de confrontatie moet aangaan met elk van hen.

Er zit veel drama in, wat je soms van ver ziet aankomen. Toch weet de film je te pakken met de romantiek, komedie elementen. Maar vooral de manier waarop alles in beeld is gebracht. Wat mij betreft een perfecte match voor de dag van de liefde. En een terechte titel in de lijst met beste Valentijns films op Netflix.

Romeo + Juliet

Romeo + Juliet - de beste Valentijns films op Netflix
Bron: GIPHY | Romeo + Juliet

Je kan met Valentijnsdag niet om de klassieker ‘Romeo + Juliet’ heen. Waar Leonardo DiCaprio en Claire Danes het jonge verliefde koppel spelen. Dit is het klassieke verhaal van Shakespeare, maar nu in een modern jasje gegoten. De Capulet en de Montague families zijn eeuwige rivalen. Romeo Montague en Juliet Capulet worden ondanks deze rivaliteit verliefd op elkaar, maar hun liefde is gedoemd een tragisch einde te hebben.

Wat voor mij wennen was aan ‘Romeo + Juliet’ is dat de klassieke teksten worden gebruikt voor de film. Dat staat in contrast met de moderne twist van het klassieke verhaal. Het wordt over de top romantisch neer gezet, waardoor het einde van de film nog heftiger over komt. Alleen al met de bekende namen in de film, is het een must see voor Valentijnsdag.

The Choice

Teresa Palmer The Choice - de beste Valentijns films op Netflix
Bron: GIPHY | Teresa Palmer

De afgelopen jaren zijn er een aantal film versies van Nicholas Sparks zijn boeken uitgekomen. Waar ‘The Choice’ er één van is. Op een bepaalde manier weten deze films twee mensen neer te zetten, die niet direct een match vormen. Toch krijg je in de loop van de film het gevoel dat alles goed komt, en de liefde voor altijd blijft bestaan.

In deze film zie je Benjamin Walker, Teresa Palmer en Maggie Grace. Met hun rollen vertellen zij het volgende verhaal: Travis Parker heeft alles wat een man zich maar kan wensen: een goede baan, trouwe vrienden en een droomhuis in een kleine stad in North Carolina. Hij is ervan overtuigd dat een serieuze relatie met een vrouw het goede leven enkel in de weg zou staan.

Tot Gabby Holland haar intrek neemt in het huis naast het zijne. Ondanks Travis’ pogingen om vriendelijk te zijn, lijkt ze zich voortdurend aan hem te ergeren. Het verhaal kan voor sommige te zoet sappig zijn, maar alles lijkt perfect te zijn. Van het weer, de locaties, tot aan de kleursamenstellingen en de afloop van het verhaal. Één ding hebben zij gemeen en dat is, dat films als ‘The Choice’ zijn gemaakt voor dagen als Valentijnsdag. En passen in de lijst met beste Valentijns films op Netflix.

Latest Reviews

Ook interessant
Alles in Harry Potter and the Prisoner of Azbakan voelt als een donkere periode in het leven van de tovenaar
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban Review