Bezuinigen in het nieuwe jaar?

BLOG

Een nieuw jaar een nieuw begin. Tijd om eens de maandelijkse lasten/ financiën onder de loep te nemen. Waar begin je zoiets? En waar kun je op bezuinigen? Om een duidelijk beeld te krijgen van waar ik allemaal op kan bezuinigen ben ik gaan googelen.
Al snel stuitte ik op een handige website over overstappen namelijk Overstaploket.nl.

Overstaploket.nl richt zich op het vergelijken van vaste diensten die maandelijks terug komen in de vaste lasten zoals het vergelijken van allesin1, glasvezel, verzekeringen en energie.
Uiteindelijk begonnen met het vergelijken van mijn energie rekening. Wat direct opviel na het vergelijken is dat ik al heel snel 100 euro per maand kon besparen op de energie rekening.
Hoe werkt zo’n vergelijker? Je voert je gegevens in zoals je postcode en je energie verbruik in de energievergelijker. De vergelijker gaat voor jou op zoek naar de beste deals en toont deze dan ook direct. Wat opvalt is dat als je overstapt een welkomst bonus krijgt van de energieleverancier. Dit is dan ook een direct meegenomen voordeel omdat je deze ontvangt bovenop het voordelige energie tarief van de nieuwe energieleverancier.
Ik had de smaak daarna direct te pakken en vroeg mij af ik ook kon besparen op mijn internet, tv en bellen, een zo genoemde allesin1 pakket. Daarnaast zit ik al jaren bij de kabel provider naar alle tevredenheid, maar de maandelijkse kosten zijn vrij hoog. Zou er een andere provider zijn die net als de kabel dezelfde kwaliteit en zenders kan leveren?

Dit ging vrijwel net zo eenvoudig als bij de energievergelijker. Je geeft je postcode op en de alles in 1 vergelijker doet vrijwel de rest. De vergelijker geeft een zeer grote keuze aan providers, het was dus belangrijk dat ik ging filteren op mijn wensen. Nadat ik mijn wensen pakket had opgegeven kreeg ik een goed beeld van het aantal providers welke beschikbaar waren in mijn woonwijk. Eigenlijk alle providers zowel glasvezel als ADSL waren in mijn wijk beschikbaar.
Uiteindelijk is het KPN geworden. Zij bieden naast een alles in 1 pakket wat bij mij aansluit ook nog eens extra voordelen. Zoals KPN compleet en Spotify. De uiteindelijke maandprijs ging niet drastisch omlaag, maar ik heb meer voordelen ontvangen voor hetzelfde maandbedrag.
Mijn advies aan iedereen die wat wil bezuinigen op de maandelijkse lasten, is om te gaan vergelijken. Vooral in de verzekeringen en energie sector valt behoorlijk wat winst te halen. Dit geld kun je dan toch gebruiken om andere leuke dingen te kunnen doen zoals een middagje shoppen in de stad.

Latest Reviews