De bekende en over de top Netflix animatie serie is terug, het is tijd voor Big Mouth seizoen 3
Bron: Netflix | Big Mouth

Big Mouth Seizoen 3 Review

De bekende en over de top Netflix animatie serie is terug, het is tijd voor Big Mouth seizoen 3

De bekende en over de top Netflix animatie serie is terug, het is tijd voor Big Mouth seizoen 3
Bron: Netflix | Big Mouth

Het derde seizoen van ‘Big Mouth‘ staat op Netflix. Met de tien nieuwe afleveringen kan je wel even vooruit, maar voor je het weet, ben je er door heen. Dat was bij mij ook het geval, en met de ‘Big Mouth seizoen 3’ recensie wilde ik mijn mening over de animatie serie met jou delen. Want waar zijn de makers steeds beter in geworden? Waar moeten zij voor een seizoen 4 beter hun best op doen.

Voordat ik het derde seizoen van de Netflix animatie serie stort, wil ik het volgende met jou delen. Want Netflix heeft bekend gemaakt dat de makers van ‘Big Mouth’ een spin-off hebben gemaakt. Onder de titel ‘Human Resources’, zal de serie gaan laten zien welke monsters zich bezighouden met de mensen.

Wat ik altijd al wilde weten, was welke monsters er naast de hormoon monsters, schaamte tovenaar en de depressie kat actief zouden zijn. Dat kom je in de nieuw spin-off te weten. De release datum of welke karakters er worden gevolgd is niet bekend gemaakt. Wel dat er van ‘Big Mouth’ zeker nog drie seizoenen aan zitten te komen. Als fan kan jij nog even vooruit.

Het verhaal in seizoen 3 Big Mouth zit vol met verwijzingen en reflecties

Het verhaal in seizoen 3 Big Mouth zit vol met verwijzingen en reflecties
Bron: Netflix | Big Mouth

Dan naar ‘Big Mouth seizoen 3’, want de schrijvers hebben fantastisch werk afgeleverd. Naast de ontzettende droge humor, hebben zij het voor elkaar gekregen om een spiegel voor te houden. De samenleving wordt steeds complexer en dat is duidelijk te zien in het derde seizoen van de serie. Van de superhelden gekte, smartphone verslavingen, Me Too en ontelbare seksualiteiten, het komt allemaal voorbij. Wat de serie uniek in zijn soort maakt.

Want tussen alle maatschappelijke onderwerpen, gaat de puberteit als een rode draad door de serie heen. Omdat je verder gaat met het derde seizoen, begin je de karakters ook te kennen. Hoe zij in elkaar zitten en wat hen drijft. Zelf vond ik de verhaallijnen rondom Jay, Missy en Jessi het meest interessant.

Zij wisten de grootste groei door te maken. Het bleef in ‘Big Mouth seizoen 3′ niet alleen bij de jongeren. Want de moeder van Andrew, Barbara kreeg te maken met haar eigen monster. De menopauze stond op de stoep, alleen leek zij daar nog geen zin in te hebben.

Alsof jij als kijker met hen opgroeit en mee kan leven. Dit alles wordt op een prachtige manier vorm gegeven, waarbij niets aan de fantasie wordt overgelaten. Met musical nummers en getekende vagina’s en penissen. Waarbij ik al dubbel lig voordat er überhaupt een grap wordt gemaakt.

Kunnen de makers nog iets verbeteren?

Kunnen de makers van Big Mouth seizoen 3 nog iets verbeteren?
Bron: Netflix | Big Mouth

Daarbij hebben de makers ook goed gekeken naar wat er speelt in de pop cultuur. Series als ‘Game of Thrones’ en ‘Queer Eye’ worden gebruikt als referentie of komen letterlijk voorbij. De makers namen zichzelf en Netflix ook niet serieus, door humor over andere streaming diensten er in te plakken of aan te geven welke beter was.

Zoals je kan lezen, gaat de ‘Big Mouth seizoen 3’ review alle kanten op. Ik ben fan en heb weinig negatiefs te melden over de serie. Het enige wat mij minder aansprak, was aflevering zeven. Waar de geest van Duke verteld over zijn puberteit. Ik was liever bij Nick en zijn vrienden gebleven. Daarnaast kan ik mij voorstellen dat voor bepaalde kijkers de humor en animatie, te veel van het goede kan zijn. Dat kan mensen afschrikken om te blijven kijken.

Latest Reviews

Ook interessant
Televisie blog Review
Beruchte Gevangenissen