Bij The Voice Senior draait het om…

RTL4 zendt een nieuwe versie van de bekende talentenjacht uit, maar waar draait het bij The Voice Senior om?

RTL4 zendt een nieuwe versie van de bekende talentenjacht uit, maar waar draait het bij The Voice Senior om?
Bron: Borsatoweblog | The Voice Senior

Met de grote trend op televisie kan, de talentenjacht van RTL4 niet achter blijven. Na de kinder- en ‘normale’ editie is er nu ‘The Voice Senior’. Waar ouderen van boven de zestig jaar de kans krijgen om te laten zien wat zij kunnen. Het begint zoals bij de andere edities met ‘The Blind Auditions’.

Met de verschillende promotie filmpjes wordt er vooral gespeeld op de humor. Waar de coaches bijna over elkaar heen vallen om als grappigste over te komen. De coaches bij ‘The Voice Senior’ zijn: Marco Borsato, Ilse de Lange, Gordon, Gerard Joling en Angela Groothuizen. Toch draait het daar niet om, want de mensen die het podium op komen hebben een lange geschiedenis.

Het grote verschil met de kindereditie is dat zij veel hebben meegemaakt en dat ook in de muziek kunnen stoppen. Daar horen nummers bij waar de emotie een groot onderdeel van uit maakt. Er waren een aantal audities waarbij het mogelijke talent niet de beste stem heeft, maar wel de emotie kan overbrengen. Om goed te kunnen zijn, moet de balans tussen beide goed liggen.

Drie van de vijf coaches namen eerder plaats in de bekende rode stoel. Bij ‘The Voice Senior’ nemen Gordon en Gerard Joling als duo plaats in de stoelen. Tijdens de eerste aflevering wilde ik vooral zien hoe zij zich tussen de andere coaches wisten te mengen. Bij de eerste auditie had ik direct door hoe de rollen waren verdeeld.

Want Gordon mengt zich tussen de gesprekken, alleen lijkt Gerard niet helemaal op de goede plek te zitten. Alsof hij alles observeert en wat zegt als dat van hem wordt verwacht. Misschien komt het in de latere afleveringen goed. Wat ik tot nu toe heb gezien, miste ik de zanger en presentator.

De talenten van The Voice Senior hebben een hele hoop dromen die zij willen waarmaken

De talenten van The Voice Senior hebben een hele hoop dromen die zij willen waarmaken
Bron: Televizier | The Voice Senior

Qua talenten is de vijver nog lang niet op. Want in de eerste aflevering van ‘The Voice Senior’ zag en hoorde je genoeg zangtalent voorbij komen. Wat het leukste aan deze editie is dat er een diversiteit aan muziek wordt gezongen. Van de Nederlandstalige liedjes tot en met de grote blues hits.

Er is nog wat te winnen, want de talenten komen niet alleen om een nummer te zingen. Ook al is voor vele zangers en zangeressen al genoeg. Dat lieten zij horen wanneer er niet werd gedrukt. Als je op latere leeftijd mee doet, heb niet zo veel te verliezen. Je maakt je niet zo druk.

Goed, terug naar de prijs. Diegene gaat muziek opnemen, een extended play, en dat wordt onder andere op een vinyl plaat uitgebracht. Daar blijft het niet bij, want na de vier afleveringen mag de winnaar aan oefenen voor een groot optreden bij ‘Het Muziekfeest van het jaar’. Dan mijn conclusie, ik vindt het een goede toevoeging aan de collectie van de ‘The Voice’ talentenjachten.

Met de vier afleveringen die er worden uitgezonden is het de perfecte lengte om het interessant te houden. Waardoor de kijker niet wordt dood gegooid met mogelijke winnaars. ‘The Voice Senior’ draait om de emotie, ervaring en het najagen van de dromen op een latere leeftijd. Dat valt ook op tijdens de optredens. Er is al een tweede seizoen bekend gemaakt. Alleen zal de jury dan veranderen, want Gordon is dan bij SBS6 te zien.

Latest Reviews

Ook interessant
Gijs VanHee made Art on the Streets