Billie Eilish – Idontwannabeyouanymore


Zangeres Billie Eilish weet samen met haar broer lekkere muziek te maken


Billie Eilish is in 2001 geboren en heeft in haar jongen jaren dat zij op de wereld loopt al flink wat ervaring op kunnen doen als zangeres. Billie O’Connell de geboortenaam van de zangeres werkt samen met haar broer Finneas O’Connell om muziek te schrijven. En dat doet zij niet onverdienstelijk. Want na haar single ‘Ocean Eyes’ ging haar populariteit om hoog en Interscope Records wilde Billie Eilish onder contract hebben.

Haar eerste grote hit stond op de online muziek service Soundcloud. Dat werd zo populair dat het viraal ging en de aandacht al snel gevestigd werd op Billie. Tot nu toe had zij alleen nog maar singles uit gebracht en dat ging goed. Maar waar ben je tegenwoordig als artiest, zonder een EP? Niets! Billie Eilish heeft drie nummers opgenomen die te vinden zijn op Don’t Smile At Me. Waar ‘Idontwannabeyouanymore’, ‘COPYCAT’ en ‘Watch’ opstaan.

Als je Lorde en Lana Del Rey samen zou voegen dan krijg je het geluid van Billie Eilish. Een sudderend en donker geluid dat je meeneemt met de teksten die de zangeres zingt. Voor mij een goede en lekkere combinatie om naar te luisteren. Om promotie voor haar EP te maken gaat zij de komende maanden op tour in Amerika. Helaas komt zij niet naar Nederland om te komen optreden.

Je hoort Billie Eilish terug in series en films


De nu vijftien jarige zangeres heeft haar muziek al in verschillende series voorbij horen komen.
Netflix serie 13 Reasons Why en de film Everything, Everything hebben beide een nummer in de soundtrack zitten die perfect past bij de serie en film. Vorig jaar bracht Youtuber Connor Franta een verzamel album uit waar de single ‘Ocean Eyes’ van Billie Eilish op de vinden was.

Martin Garrix feat. Troye Sivan – There For You

Als je kijkt naar de foto’s op haar Instagram account dan zie je dat Billie Eilish niet zoveel behoefte heeft om te lachen. Billie wilt zelf de controle hebben over hoe zij zich voelt en eruit ziet. Het is netjes wanneer je een lach terug geeft als iemand naar je lacht. Daarom heeft de titel van haar EP de toepasselijke titel: don’t smile at me.

Volgende
Dunkirk

Latest Reviews

Ook interessant
Music Listed
Zomerhits van 2017 door samen te werken