De biografie Loving Vincent is op een creatieve manier gemaakt

De kunstwerken van Vincent van Gogh krijgt een tweede leven in de film Loving Vincent

De Nederlandse schilder Vincent van Gogh had een bewogen leven. Hij kreeg niet direct te erkenning van andere schilders en heeft daar voor moeten vechten. Na zijn overlijden is er een schat aan kunstwerken vrij gekomen en die kan je in verschillende musea gaan bekijken. Vandaag de dag worden er films gemaakt over bekende en iconische mensen. Daar hoort Vincent natuurlijk tussen. In Loving Vincent worden de kunstwerken gebruikt en komen letterlijk tot leven in een goed verhaal.

Loving Vincent behind the scenes

De film is geregisseerd door Dorota Kobiela en Hugh Welchman hebben samen de film geregisseerd. De film is geen film waarbij je naar ‘normale’ beelden zit te kijken. Voor het verhaal zijn er acteurs gebruikt die op de personen van Vincent van Gogh zijn kunstwerken lijken. Zij vertellen het verhaal en zijn later frame voor frame geschilderd door een team van maar liefst 125 kunstenaars. Het is een internationale productie geworden en het team heeft 65 duizend frames geschilderd. Een monster klus en daar is jaren aangewerkt om dat op een perfecte manier vast te leggen. Het verhaal gaat als volgt:

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.

Loving Vincent wordt op de Annecy Internationaal Animatie Filmfestival al een mooi beeldje

Voordat de film in Nederland is te zien heeft het al meerder internationale filmprijzen gewonnen. Bij het jaarlijkse Annecy Internationaal Animatie Filmfestival won het de publieksprijs en als het publiek je film omarmt dan heb je al een streepje voor. Het prachtige aan de film is dat je de kunstwerken en manier van schilderen herkent. Vanaf 26 oktober is de film in Nederland te zien. Mocht je nieuwsgierig zijn, ga er heen! Want ik denk dat het de moeite meer dan waard is op een heel groot scherm te zien.

Vincent van Gogh and Loving Vincent

Vincent van Gogh and Loving Vincent

Vincent van Gogh and Loving Vincent

Latest Reviews

Ook interessant
Het nieuwe programma van Linda de Mol: Oh Wat Een Jaar