Source: Jonatan Moerman & Unsplash

Bioscoop releases in december 2020

Dit is de lijst met bioscoop releases in december 2020

De bioscopen hebben het de afgelopen maand heel moeilijk gehad. De verschillende filmstudio’s hebben geschoven met de grote blockbusters. Dat neemt niet weg dat er geen goede bioscoop releases in december 2020 komen. In deze blog, heb ik de beste titels op een rij gezet. Zodat jij met jezelf, vriend/vriendin of familie naar de bioscoop kan gaan. Er is voor een ieder wat wils. Wel van de onderstaande titels wil jij heel graag zien?

Monster Hunter

Dit is de lijst met bioscoop releases in december 2020
Source: Copyright Constantin Film Verleih GmbH & Filmdepot | Monster Hunter

Het wachten wordt vanaf 3 december eindelijk beloond! Dan komt de actie film ‘Monster Hunter’ naar de bioscoop. In de september zou de film flink wat competitie krijgen. De komende maand is het niet anders, want er is ook met deze film flink geschoven. Dankzij ‘Wonder Woman 1984’ staat de film nu begin december gepland. Waardoor ‘Monster Hunter’ de tijd krijgt om mensen naar de bioscoop te krijgen.

De film is gebaseerd op een bekende en hele populaire gamereeks. Dit keer zijn regisseur Paul W.S. Anderson en Milla Jovovich de samenwerking weer aangegaan. Wat voor de nodige actie scenes kan gaan zorgen. Misschien wist de trailer mij niet heel enthousiast te maken, toch ben ik benieuwd wat het eind product is. Waarin het volgende verhaal wordt verteld:

“Als een onverwachte zandstorm Captain Artemis en haar militaire eenheid transporteert naar een nieuwe wereld, ontdekken ze dat deze onbekende plek vol levensgevaarlijke dreigingen zit, waar gigantische en angstaanjagende monsters leven, die niet te stoppen zijn met hun wapens.”

Cats & Dogs: Slaan de pootjes ineen!

Dit is de lijst met bioscoop releases in december 2020
Source: Ryan Plummer/2020 Warner Bros. Entertainment Inc. & Filmdepot | Cat & Dogs: Slaan de pootjes ineen!

Voor mij is de ‘Cats & Dogs’ franchise een reis terug in de tijd. Met ‘Cats & Dogs: Slaan de pootjes ineens!’ gaan de makers kijken of de jeugd deze versie kan waarderen. De trailer kwam uit, en ik had direct door dat ik niet bij de doelgroep van de film hoor. Dit is de perfecte film om met het hele gezin te gaan kijken, bijvoorbeeld in de kerst vakantie of op een vrije woensdagmiddag. Waarmee de titel heel goed past tussen de bioscoop releases in december 2020. De film laat vanaf 9 december het volgende zien:

“Het is tien jaar na de totstandkoming van de Grote Vrede, een uitgebreid bewakingssysteem dat door katten en honden gezamenlijk ontworpen is met als doel de vrede te bewaren als er conflicten dreigen te ontstaan. Maar dan worden er draadloze netwerken gehackt door een slimme slechterik. Door frequenties te gebruiken die alleen katten en honden kunnen horen, kan hij ze manipuleren en zo barst de wereldwijde strijd tussen beide diersoorten weer los.”

Come Away

Dit is de lijst met bioscoop releases in december 2020
Source: Alex Bailey / © Maginot Line, LLC 2020 & Filmdepot | Come Away

Als het om live action versie van bekende sprookjes gaat, weten de meeste mensen die van Disney op te noemen. In Nederland gaat Dutch Filmworks een nieuwe verhaal vertellen met bekende karakters. Alleen wordt dit keer het verhaal dat voorafging verteld. In ‘Come Away’ maak je kennis met Peter en Alice, voordat Neverland en Wonderland in beelden kwamen. Er zijn een aantal bekende namen gecast voor de film, namelijk: Anna Chancellor, Angelina Jolie en David Oyelowo David.

De gehele film is vanaf 10 december te zien in de Nederlandse bioscopen. En krijgt flinke concurrentie van de andere bioscoop releases in december 2020. Dit ga je op het grote scherm zien: Wanneer de oudste broer van Alice en Peter bij een tragisch ongeluk overlijdt, valt het eens zo hechte gezin uiteen van verdriet. De twee kinderen zetten alles op alles om zichzelf en hun moeder en vader weer gelukkig te maken. Om hun pijn te verzachten gaan de kinderen op in hun eigen fantasiewereld.

The Croods: A New Age

Dit is de lijst met bioscoop releases in december 2020
Source: Copyright 2020 DreamWorks Animation LLC. All Rights Reserved. & Filmdepot | The Croods: A New Age

Natuurlijk kan een lijst met bioscoop releases in december 2020 niet zonder een goede animatie film. Het deel dat voor ‘The Croods: A New Age’ werd uitgebracht, heb ik in de bioscoop gezien. Het was een visueel spektakel, en de makers zijn van plan om je dit keer wederom weg te blazen. De animatie lijkt in de trailer weer van top kwaliteit te zijn.

Net als het eerste deel gaat er een wereld voor de familie Croods open. Want zij ontmoeten een nieuwe familie, dat qua ontwikkeling een stuk verder blijkt te zijn. Dit gaat gepaard met de nodige problemen, nadenkwerk en humor. Dit alles wordt verteld op een kleurrijke en fantasierijke manier. In die nieuwe wereld, zijn er nieuwe wezens en obstakels om overheen of langs te komen. De Dreamworks Animation film is vanaf 6 december in de Nederlandse en Engelse versie te zien.

Wonder Woman 1984

Dit is de lijst met bioscoop releases in december 2020
Copyright 2019 WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. Photo Credit: Clay Enos/ ™ & DC Comics & Filmdepot | Wonder Woman 1984

Wat zal Warner Bros blij zijn wanneer ‘Wonder Woman 1984’ eindelijk in de bioscoop draait. De film heeft meer dan een jaar op de plank gelegen. Vorig jaar ging Warner Bros aan de kant omdat ‘Frozen 2’ en ‘Charlies Angels’ in november werden gelanceerd. Sindsdien is het schaakspel voor een goede release datum van start gegaan. De Amerikaanse fan kan kiezen of hij de actie film op de bank kijkt, via HBO Max, of naar de bioscoop gaat.

In Nederland is de keus er niet, want je kan vanaf 16 december 2020 naar de bioscoop. Gelukkig kunnen wij de film eerder zien dan de Amerikanen. Natuurlijk draait het om Wonder Woman. alleen moet de superheldin het dit in de jaren ’80 opnemen tegen Max Lord en The Cheetah. Ben jij klaar om de grote blockbuster in de bioscoop te gaan kijken?

Zwaar Verliefd 2

Dit is de lijst met bioscoop releases in december 2020
Source: Dutch Filmworks & Filmdepot | Zwaar Verliefd 2

Het succes van de eerste ‘Zwaar Verliefd‘ is langs mij heen gegaan. Dat neemt niet weg dat genoeg mensen de film hebben gezien. Want Dutch Filmworks heeft deel twee op de planning staan, namelijk op 17 december. Waarin Jim Bakkum en Barbara Sloesen de hoofdrol in spelen. De film lijkt de perfecte avond uit voor vrienden/vriendinnen te zijn. Want het is een Nederlandse romcom en laat het volgende verhaal zien:

“Ruben en Isa zijn terug! In ‘Zwaar Verliefd! 2’ maakt romantiek plaats voor intimiteit, maar ook voor dagelijkse sleur. Isa en Ruben zijn nog steeds dolverliefd, maar hun verschillende achtergrond en interesses blijven hun liefde op de proef stellen.”

De Slag om de Schelde

Dit is de lijst met bioscoop releases in December
Source: Photo by © Lennert Hillege & Filmdepot | De Slag om de Schelde

Wanneer er een goede oorlogsfilm in de bioscoop draait, is dat over het algemeen een door Engelse/Amerikaans gemaakte film. Vanaf 17 december is dat een ander verhaal. Want ‘De Slag om de Schelde’ is door Nederlanders gemaakt. Aan het roer van de film staat de regisseur Matthijs van Heijningen Jr. Voor de filmliefhebbers is hij geen onbekende, hij was in 2011 verantwoordelijk voor ‘The Thing’. Dat was geen hele grote klapper, dit keer moet het anders lopen. Want er is veel tijd, geld en energie in de film gestopt. De trailer is een tijdje uit en laat indrukwekkende beelden zien, die je voorbereiden op:

“November’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.”

Run

Dit is de lijst met bioscoop releases in december
Photo Credit: Allen Fraser. & Splendid Film | Run

In de lijst met bioscoop releases in december 2020, mis ik een goede horror film. Er is komedie, oorlog, actie en animatie te vinden. De film die dat gat gaat opvullen, is: ‘Run’. De film is een tijd geleden aangekondigd, maar komt 24 december uit. Zodat jij met de mensen, die geen kerst willen vieren, naar de bioscoop kan. Actrice Sarah Paulson heeft recent veel indruk gemaakt met haar rol in ‘Ratched’ en heeft meer in haar mars. Dat gaat de actrice laten zien in ‘Run’. Hieronder meer informatie over de film.

“Chloe is in volledige thuis-isolatie opgevoed door haar moeder. Sinds haar geboorte controleert haar moeder alles. Ze zit in een rolstoel en slikt elke dag medicijnen, krijgt thuis les en komt bijna nooit buiten het huis. Langzaam maar zeker komt Chloe achter de beklemmende waarheid, tot er nog maar een ding op zit… RUN!”

Latest Reviews