Black Panther streeft in de VS de film Titanic voorbij

Movie News

De Marvel film Black Panther blijft scoren en laat de Titanic achter zich

Bron: ©Marvel Studios & Filmdepot | Black Panther

Dat de superhelden film ‘Black Panther‘ een groot succes is was al een tijd duidelijk, maar dat de film na twee maanden record na record blijft breken is bijzonder. En in Amerika blijven de cijfers groeien, en zo snel dat het record van de Titanic werd verbroken.

Afgelopen zaterdag ging Marvel en ‘Black Panther’ de filmklassieker ‘Titanic’ voorbij qua cijfers. Want het heeft zoveel opgebracht dat het het op de derde plek van ‘best verdienende film ooit in Amerika’, en wel 659,3 miljoen dollar. De enige twee films die bovenaan de lijst staan zijn: ‘Avatar’ 760,5 miljoen dollar en ‘Star Wars: The Force Awakens‘ met 936,7 miljoen dollar.

Een hele hoop geld, en de kracht van ‘Black Panther’ is dat het een film voor een groot publiek is. Net als ‘Wonder Woman’ hebben de makers er voor gezorgd dat er zoveel mogelijk mensen bij worden betrokken. Zonder dat zij mensen uitsluiten. Dat is één van de mooie elementen van de film. Daarnaast is het ook de eerste superheld met een donkere huidskleur. Waardoor Marvel een nieuwe groep mensen bij de reeks films heeft betrokken.

Het zou ook tijd worden dat de film er kwam, want tot op heden waren het superhelden met een lichte huidskleur, terwijl de strips een diversiteit aan mensen laat zien. Dat moet ook op het grote scherm worden getoond. Alleen moet ‘Black Panther’ nog even voordat het ‘Titanic’ wereldwijd voorbij gaat.

Want het heeft wereldwijd nu 1,2 miljard dollar opgehaald en ‘Titanic’ 2,1 miljard dollar. Ik denk niet dat de rampenfilm van de tweede plek wordt gestoten. Ook zal ‘Avengers: Infinity War‘ binnenkort in de bioscoop gaan draaien. En dan zal de interesse naar de ‘Black Panther’ film in de bioscoop ook afzwakken.

Latest Reviews

Ook interessant
Warner Bros kiest de beste plek om de Aquaman trailer te lanceren
Aquaman Trailer